МОЗ відповіло, чому коронавірус так уразив медиків України
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ відповіло, чому коронавірус так уразив медиків України

МОЗ відповіло, чому коронавірус так уразив медиків України
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я пояснило ураженість українських медиків коронавірусом COVID-19 великою кількість тестів серед них. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ заступниці міністра Ірини Микичак.

За її словами, через це підтверджено велику кількість випадків інфекції. Іншим чинником стала нестача індивідуальних засобів захисту разом із порушеннями протоколу.

"Медики – це частина населення, яка найбільш активно тестується, відповідно – найбільше виявляється. У нас в країні протягом багатьох років нехтувалися засади інфекційного контролю – це комплексна проблема, бо з різних рівнів бюджетів не передбачалися кошти на забезпечення засобами індивідуального захисту. На жаль, наші медичні працівники інколи не дотримуються нормативних документів, які працюють в Україні вже кілька років", - стверджує посадовиця.

Микичак додала, також на ураженість коронавірусом вплинули адміністрації лікарень, які не відрегулювали процес встановлення маршрутів усіх пацієнтів.

Іншою проблемою епідемії та медиків стала відсутність заборони на суміщення роботи у різних закладах.

"В деяких областях, де достатньо багато пацієнтів, залучаються працівники з одного закладу в інший", - підкреслила заступниця міністра.

Вона зауважила, що головне у період пандемії дотримуватися правил гігієни та усіх пунктів протоколів.

Нагадаємо, станом на ранок 7 травня в Україні виявили 13 691 випадки COVID-19. За останню добу підтвердили інфекцію у 507 людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) терміново звернулася до міжнародної спільноти — вона повідомила про ризики повернення обмежувальних заходів, якщо країни, що виходять з карантину, робитимуть це занадто швидко. Генеральний секретар ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус 6 травня наголосив, що ризик повернення локдауну залишається дуже реальним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?