МОЗ виступило з важливим попередженням про COVID-19 - що пропонують
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ виступило з важливим попередженням про COVID-19 - що пропонують

МОЗ виступило з важливим попередженням про COVID-19 - що пропонують
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів припускають зміну показнику, за яким оцінюють країни у контексті "червоної" та "зеленої" зон. Розглядають ініціативу про врахування інцидентності замість активних випадків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг голови МОЗ Максима Степанова.

За його словами, це дозволить змінити підхід для розподілу держав, кордони для яких можуть відкрити.

"На засіданні міністрів Європейського Союзу говорилося саме про це критерії і саме такої формули. Коли ми приймали рішення, це було 22 червня, саме цей критерій 40 активних хворих на 100 тисяч населення і був впроваджений в Україні", - пояснив Степанов.

Він зауважив, вже до 1 липня у Брюсселі змінили показник на користь інцидентності. Саме тому в українському уряді розглядають таку ж ідею.

"У зв'язку зі збільшенням активних хворих в Україні, зараз цей показник більше 62 активних хворих на 100 тисяч населення, ми внесли пропозицію про збільшення критерію до 55 активних хворих на 100 тисяч населення. Тобто країни, які після затвердження урядом цього критерію матимуть більше 55 активних хворих на 100 тис. Населення будуть потрапляти до переліку країн "червоної зони", менше 55 - "зеленої зони", - додав міністр.

Нагадаємо, станом на ранок 15 липня в Україні встановили 55 607 діагнозів COVID-19. Загалом для відвідування свої кордони українцям відкрили 25 інших держав.

Як повідомляв ONLINE.UA, британські експерти виступили з важливим попередженням про поширення коронавірусу COVID-19 у майбутньому. Вони вважають, друга хвиля почнеться взимку та стане нищівнішою за першу.

Згідно з оприлюдненим прогнозом, лише у Великій Британії друга хвиля може спровокувати 120 тисяч смертей. Станом на середину липня кількість смертельних випадків у країні сягнула 45 тисяч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?