МОЗ заблокувало другий етап медичної реформи - у чому причина
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ заблокувало другий етап медичної реформи - у чому причина

МОЗ заблокувало другий етап медичної реформи - у чому причина
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я фактично зупинили другий етап медичної реформи — з 1 червня зміниться фінансування медичних закладів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова.

За його словами, відомство наразі займається розробкою змін до низки правових актів.

"В яких буде передбачено, що всі заклади охорони здоров'я, як надають спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу отримають фінансування з державного бюджету не менше, ніж у 2019 році", - пояснив міністр.

Степанов додав, в Україні у майбутньому медичними закупівлями займатиметься Національна служба здоров'я.

"З 1 червня будуть фінансуватися додатково такі пакети: первина, екстрена медична допомога, гострий інфаркт міокарда, гострий мозковий інсульт в стаціонарних умовах та чотири пакети для лікування COVID-19", - підкреслив він.

Нагадаємо, другий етап реформи почався з 1 квітня. Згідно з ініціативою, найбільшу частку фінансування повинні були отримувати великі клініки з найбільшою кількістю пацієнтів та послуг.

У МОЗ назвали такий конкурентний розподіл поганою ідеєю на тлі епідемії COVID-19 та вирішили фінансувати заклади як 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні президент Володимир Зеленський виступив з новим відеозверненням, під час якого також торкнувся теми медичної реформи. Він анонсував створення спеціальної експертної групи, яка оцінить дієвість реформи. Інші рішення ухвалюватимуть на підставі цих висновків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?