МОЗ запустив цілодобовий контакт-центр — українці зможуть вирішити будь-яке питання по COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ запустив цілодобовий контакт-центр — українці зможуть вирішити будь-яке питання по COVID-19

МОЗ запустив цілодобовий контакт-центр — українці зможуть вирішити будь-яке питання по COVID-19
Джерело:  online.ua

2 листопада в Україні почав роботу контакт-центр МОЗ. У ньому працюватимуть 150 операторів, які будуть допомагати українцям вирішувати будь-які питання, пов'язані з коронавірусом. Наприклад, туди зателефонувати можна в разі, якщо неможливо додзвонитися і зв'язатися з сімейним лікарем, або ж якщо треба отримати направлення на ПЛР-тест або комп'ютерну томографію. Всеукраїнський call-центр МОЗ буде працювати цілодобово. Про створення нової лінії для питань COVID-19 повідомив глава МОЗ Максим Степанов під час щоденного брифінгу. Міністр пояснив, як буде працювати контакт-центр і яку допомогу можуть отримати українці при зверненні, передає ONLINE.UA.

"Відтепер кожен громадянин України, у якого виникають питання щодо ковіда, може зателефонувати туди і отримати інформацію. Незалежно від того, де саме на території країни він знаходиться. Ми зробили чималий колл-центр, зараз там працюють 150 операторів Він функціонуватиме цілодобово. Лінія для дзвінків буде безкоштовною. Номер телефону - 0800 60 20 19", - пояснив Степанов.

Глава МОЗ уточнив алгоритм дій операторів call-центру. Вони, зокрема, допомагатимуть українцям вирішити питання з отриманням направлення на ПЛР-тест.

"Все це буде фіксуватися в CRM системі, яка автоматично буде відправляти запит на розгляд в регіони. Після отримання відповіді, оператор обов'язково повинен передзвонити і повідомити про рішення виниклого питання", - уточнив Степанов.

Також міністр охорони здоров'я нагадав українцям, що на даний момент всім без винятку хворим на пневмонію роблять ПЛР-тестування на коронавірус, незалежно від симптоматики захворювання. Він підкреслив, що за минулий тиждень було протестовано понад 37 тисяч пацієнтів з пневмоніями, що на 9 тисяч більше, ніж позаминулого тижня.

Важливо нагадати, що при появі симптомів коронавірусної хвороби кожен українець в першу чергу повинен звернутися по телефону до сімейного лікаря, який оцінить стан і симптоми пацієнта. Якщо необхідно, лікар відправить до пацієнта мобільну бригаду, яка зробить забір матеріалу для ПЛР-тесту. Залежно від отриманих результатів тестування і стану пацієнта сімейний лікар визначає необхідність його госпіталізації або самоізоляції. При наявності високої температури вище 38 градусів і утрудненого дихання потрібно негайно телефонувати за номером 103.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні 2 листопада зафіксували 6754 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 402 194 осіб, з них 7375 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?