МОЗ застерігає, що в трьох областях України можуть посилити карантин
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ застерігає, що в трьох областях України можуть посилити карантин

МОЗ застерігає, що в трьох областях України можуть посилити карантин
Джерело:  online.ua

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко озвучив важливе попередження українським громадянам - за його словами, через стрімке загострення ситуації з пандемією коронавірсу в Україні, цілком можливе посилення карантину у Львівській, Волинській та Закарпатській областях. Варто зазначити, що зі схожим попередженням раніше виступав очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов - він наголошував, що також доведеться звільняти людей, які не можуть взяти ситуацію під контроль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг Віктора Ляшка, який був присвячений доставці ЄС та ВООЗ засобів індивідуального захисту для українських медиків.

"Найбільш критична ситуація щодо можливості впровадження більш жорстких обмежень у нас в західних регіонах, зокрема в Закарпатській, Львівській, Волинській областях - там, де є значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби", - наголосив головний державний санітарний лікар.

Окрім того, Віктор Ляшко звернув увагу на те, що до 31 липня точно не будуть пом’якшені такі вимоги, як носіння маски в громадських місцях, соціальна дистанція, обмеження кількості людей в приміщеннях.

Не можна не згадати про те, що 23 червня Міністерство охорони здоров'я поділилося новою чудовою новиною — за словами представників відомства, наразі до послаблення карантинних заходів готові 10 областей країни та Київ. Згідно з новими критеріями оцінки рівня епідеміологічної ситуації, крім столиці послаблювати карантин можна на Вінничині, у Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях. Однак рішення влади може змінити, адже 24 червня стало відомо про те, що в Україні протягом останньої доби зафіксували 940 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих сягнула 39 014 осіб, з них 1051 людина померла через ускладнення, викликані коронавірусною хворобою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вченим наршеті вдалося дізнатися відповідь на питання, яке хвилювало людей уже не перший місяць, а саме - чому ж чоловіки частіше вмирають від коронавірусу, ніж жінки. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?