МОЗ звернулося з терміновим попередженням через коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ звернулося з терміновим попередженням через коронавірус

МОЗ звернулося з терміновим попередженням через коронавірус
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я невідкладно звернулося до населення України через ситуацію з коронавірусом COVID-19. Міністр Максим Степанов закликав людей ретельно перевіряти інформацію, щоб уникати відвертих фейків про епідемічні умови. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у понеділок, 23 листопада.

За його словами, у лікарнях немає дефіциту ліжок для пацієнтів з коронавірусом.

"Не вірте фейкам. Ситуація контрольована", - пояснив Степанов.

Він наголошує, громадянам слід довіряти лише перевіреній інформації та користуватися тільки нею. Наприклад, попри усі повідомлення про перевантаженість лікарень, офіційні дані вказують на заповненість 27 тисяч із загальної кількості у 53 тисячі. Фактичне завантаження становить близько 52%.

Водночас кисневу підтримку надає 26 тисяч ліжок, зайняті станом на 23 листопада з яких 12 тисяч.
Степанов визнав складну ситуацію з поширення коронавірусу в Києві, на Харківщині та Черкащині, однак місцева влада працює над утриманням контролю.

Також контрольованою назвав міністр ситуацію з кількістю ліжок у лікарнях, які приймають інфікованих.

Станом на ранок 23 листопада в Україні встановили 635 тисяч діагнозів COVID-19, за попередню добу майже 11 тисяч нових.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова МОЗ Степанов, у якого кілька днів тому підтвердився коронавірус, звернувся до українців і розповів, як він лікується від COVID-19. Міністр озвучив свій рецепт, уточнив, які приймає ліки та також підкреслив, що отримав ці рекомендації на гарячій лінії МОЗ. Степанов нагадав, що вирішив пройти шлях свого лікування від коронавірусу як звичайний пацієнт, щоб на особистому прикладі зрозуміти з якими проблемами стикаються українці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?