Може зруйнувати майбутнє: в ООН визначили причини глобальних епідемій
Категорія
Світ
Дата публікації

Може зруйнувати майбутнє: в ООН визначили причини глобальних епідемій

Може зруйнувати майбутнє: в ООН визначили причини глобальних епідемій
Джерело:  Голос Америки

Представники ООН звернулися до усіх країн із закликом до закриття усіх ринків, на яких продають диких тварин. Подібний об'єкт у китайському Ухані став причиною поширення COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За словами в.о. виконавчого секретаря Конвенції ООН з біорізноманіття Елізабет Маруми Мреми, у цьому питанні також необхідно зважати на окремі регіони світу, де полювання та продаж дичини — єдиний спосіб заробітку населення. Також необхідно зважати на ймовірний перехід торгівлі на підпільний рівень.

Іншою причиною пандемій може бути руйнування екосистем. Використання природних ресурсів може не тільки покращити життя, але й нашкодити - буквально "може зруйнувати майбутнє".

"Ми знаємо, наприкінці 1990-х в Малайзії поширився вірус Ніпа. Вважалось, що вірус поширився через лісові пожежі, посухи, через які летючі миші, яки зазвичай переносять цей вірус, перебрались з лісів на торф’яники. Так заразились фермери, які заразили інших людей і це призвело до поширення вірусу", - пояснила експертка.

Вона додала, що зниження біорізноманіття — один з рушіїв у появі нових інфекцій.

"Масштабна вирубка лісів, фрагментація та спустошення ареалів проживання, інтенсивне сільське господарство, наша система харчування, торгівля видами тварин та рослин, антропогенна зміна клімату — все це призводить до втрати біорізноманіття, а також появи нових хвороб. Дві третини нових інфекцій тепер приходять з дикої природи", - зазначила Мрема.

Як повідомляв ONLINE.UA, засновник Microsoft Білл Гейтс виступив з новим прогнозом щодо коронавірусу у США, Що саме розповів підприємець — дивіться за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?