Можлива відставка - у Зеленського зважилися на неочікуване зізнання
Категорія
Політика
Дата публікації

Можлива відставка - у Зеленського зважилися на неочікуване зізнання

Можлива відставка - у Зеленського зважилися на неочікуване зізнання
Джерело:  rbc.ua

У президентській політичній силі "Слуга народу" неочікувано заговорили про ймовірну відставку українського уряду на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем. За попередніми даними, це може статися ще в жовтні поточного року перед місцевими виборами. Окрім того, наголошується, що народні обранці можуть відправити Кабінет міністрів у відставку, якщо він втратить довіру, а економіка буде у складному стані. Про це інформує "РБК-Україна" з посиланням на анонімні джерела у "Слузі народу", повідомляє ONLINE.UA.

"У президентській фракції не виключають, що уряд можуть попросити піти у відставку перед місцевими виборами в жовтні. Такий сценарій можливий, якщо рівень довіри до уряду знову почне "просідати", а економіка не оговтається від кризи", - зізналися в партії Володимира Зеленського.

Варто звернути увагу на те, що місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2020 року, а їх результати оприлюднять до 9 листопада. У цей день обиратимуть депутатів і голів міських, районних, сільських та селищних рад.

Щоб Кабмін отримав імунітет, народні обранці повинні підтримати програму діяльності уряду, яку ВРУ нещодавно, жорстко розкритикувавши, відправила на доопрацювання. Якщо нардепи проголосують за неї, то уряд отримає річний імунітет, а Верховна Рада не зможе звільнити Дениса Шмигаля. Проте якщо Рада знову відхилить програму діяльності уряду, то КМУ залишиться без імунітету на рік. Народний обранець від "Слуги народу" Олександр Качура звернув увагу на те, що зараз Кабмін може повторно внести у Раду оновлену програму. У ВРУ буде 15 днів, щоб її прийняти або відхилити.

"Але в другому випадку уряд протягом року вже не зможе внести ще один варіант програми і таким чином не отримає річного імунітету", – каже депутат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що для відставки КМУ не вистачить 150 підписів, які планують зібрати нардепи від "Європейської солідарності".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?