Можливий широкомасштабний наступ - розвідка озвучила екстрене попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Можливий широкомасштабний наступ - розвідка озвучила екстрене попередження українцям

Можливий широкомасштабний наступ - розвідка озвучила екстрене попередження українцям
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки звернулося з терміновим попередженням до усіх українців та звернуло увагу на те, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ – 2020" поблизу українських кордонів. Розвідка наразі не відкидає варіант, що під час навчань РФ у своєму стилі може вдатися до нових нахабних провокацій. Окрім того, вже вивчається сценарій, коли відбудуться і широкомасштабні військові дії проти України. Що важливо розуміти, навчання відбудуться на багатьох полігонах, у тому числі в окупованому Криму й у Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ГУР.

"Навчання "Кавказ – 2020" відбудеться із зосередженням великої кількості озброєння та військової техніки – до 120 тисяч осіб, не менше 500 танків, 300 літаків, 250 вертольотів, 50 кораблів і до 5 підводних човнів. Також до навчань запрошені контингенти збройних сил 17 країн. Цього року у ході навчання "Кавказ – 2020" буде відпрацьовано весь комплекс заходів з підготовки та застосування російських сил загального призначення. До навчань залучать органи управління, об'єднання, з'єднання та частини Південного, Західного і Центрального військових округів, повітряно-космічних сил, військово-морського флоту, повітряно-десантних військ, Росгвардії та інших військових формувань", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, починаючи вже з липня, проводитимуться окремі спеціальні навчання російських військ, під час яких вони відпрацьовуватимуть різні тактичні епізоди: наступальні, подолання водних перешкод, мобілізаційні заходи, а також взаємодію між військовим керівництвом та місцевою владою. За словами представників української розвідки, активна фаза стратегічних навчань відбудеться наприкінці вересня.

"Загроза проведення навчань "Кавказ – 2020" для національної безпеки України пов’язана з тим, що російські війська вийдуть на полігони, проводитимуть бойове злагодження. А як показує досвід, саме в цей період створювані угруповання військ є найбільш небезпечними – вони можуть швидко перейти від навчання до безпосереднього застосування", - наголошує Головне управління розвідки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  бойовики "ДНР" ухвалили чергове шокуюче рішення проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?