Мутуючий коронавірус стрімко поширюється по світу. Новий штам виявили ще в трьох країнах
Категорія
Світ
Дата публікації

Мутуючий коронавірус стрімко поширюється по світу. Новий штам виявили ще в трьох країнах

Мутуючий коронавірус стрімко поширюється по світу. Новий штам виявили ще в трьох країнах
Джерело:  online.ua

Новий штам коронавіруса почав стрімко поширюватися не тільки по Великій Британії. У ВООЗ повідомили, що його виявили ще в трьох країнах - Данії, Нідерландах та Австралії. За даними ВООЗ, за межами Великої Британії було зареєстровано більше десяти випадків інфікування новим штамом коронавіруса. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я стурбовані швидким поширенням мутуючого коронавіруса, тому закликали світ до більш рішучих дій для боротьби з пандемією. При цьому в ВООЗ заспокоїли людей, запевнив, що ніяких доказів підвищеної смертоносності нового штаму коронавіруса поки немає, хоч мутація і привела до більшої заразністі. Також в ВООЗ переконані, що новий штам коронавіруса не зірве заплановану в багатьох країнах вакцинацію, оскільки немає ніяких наукових доказів, що новий штам якось інакше реагує на наявні вакцини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"По всій Європі, де передача інфекції інтенсивна і широко поширена, країнам необхідно посилити заходи контролю та профілактики. У Данії було зареєстровано дев'ять випадків захворювання, в Нідерландах - один, і ще один - в Австралії", - заявила представниця європейського відділу Всесвітньої організації охорони здоров'я .

Тим часом кілька країн Європи обмежують повідомлення з Великою Британією через мутацію коронавіруса. Нідерланди, Австрія та Італія зупинили авіасполучення з Британією до 1 січня. Розглядають таку можливість Німеччина, Ізраїль і Франція. Бельгія також оголосила про закриття авіа- та залізничного сполучення з Великою Британією з 20 грудня.

У зв'язку з поширенням нового штаму коронавіруса в Лондоні і південно-східних регіонах влада ввела суворий локдаун - новий, найвищий, четвертий рівень обмежень. Там закрили непродовольчі магазини, спортзали і перукарні, людям рекомендували максимальну кількість часу проводити вдома. Жителям районів з першим, другим і третім рівнями обмежень заборонено в'їжджати в райони з четвертим рівнем. Обмеження не планують послаблювати і на Різдво. Як заявив мер Лондона Садок Хан, Різдво 2020 стане для жителів британської столиці найважчим з часів Другої світової війни.

Важливо відзначити, що в Великій Британії з початку пандемії понад 2 млн осіб захворіли коронавірусом. За минулу добу там було виявлено понад 27 тисяч нових випадків зараження. Уже понад 67 тисяч британців померли від ускладнень, викликаних COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попередив весь світ і громадян своєї країни про нову небезпеку - він повідомив, що виявлений новий штам коронавіруса, який нещодавно знайшли в кількох регіонах Англії, на 70% заразніший, ніж раніше відомий.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?