У Великій Британії виявили новий штам коронавіруса. Він набагато небезпечніший для людей
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії виявили новий штам коронавіруса. Він набагато небезпечніший для людей

У Великій Британії виявили новий штам коронавіруса. Він набагато небезпечніший для людей
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попередив весь світ і громадян своєї країни про нову небезпеку - він повідомив, що виявлений новий штам коронавіруса, який нещодавно знайшли в кількох регіонах Англії, на 70% заразніший, ніж раніше відомий. Джонсон підкреслив, що поки немає ніяких даних про те, що нова мутація коронавіруса викликає більш важкий перебіг захворювання або відрізняється високою смертністю, але вважає важливим посилити карантинні заходи для попередження розповсюдження даного вірусу, поки не буде з'ясована потенційна загроза. У ВООЗ вже відреагували на попередження Джонсона. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я пообіцяли повідомити про характеристики нового штаму в міру появи відповідних даних, передає ONLINE.UA.

У зв'язку з виявленням більш заразного штаму коронавіруса Джонсон прийняв рішення ввести жорсткий локдаун в окремих регіонах Великої Британії. Вже з 20 грудня в Лондоні і на південному сході Англії вводиться новий, четвертий рівень обмежень, у зв'язку з появою нового штаму коронавіруса, який більш швидко поширюється.

Глава МОЗ Великої Британії Метт Хенкок в свою чергу уточнив, що в Англії виявлено вже понад тисячу випадків зараження новим збудником. Йдеться про Лондон, а також графства Ессекс і деякі райони в графствах Кент і Хертфордшір.

Новий штам коронавіруса назвали VUI-202012/01. Джонсона не виключає, що він може бути набагато небезпечніше відомого вченим варіанту.

"Він може бути на 70% більше заразним, ніж старий варіант", - підкреслив Джонсон, додавши, що це попередня інформація, і новий варіант вірусу ще досліджується.

На інформацію про новий штам коронавіруса вже відреагували в ВООЗ. Там відзначили, що контактують з владою Великої Британії і будуть ділитися інформацією про новий вірус по мірі її надходження. У той же час в ВООЗ закликали дотримуватися всіх захисних заходів для запобігання поширенню вірусу - дотримуватися соціальної дистанції, носити захисні маски і уникати скупчення людей.

Як відомо, Нідерланди через поширення нового штаму коронавіруса з 20 грудня ввели заборону на пасажирські авіаперевезення з Великої Британії. Заборона на поїздки попередньо буде діяти до 1 січня.

Важливо відзначити, що в Великій Британії з початку пандемії понад 2 млн осіб захворіли коронавірусом. За минулу добу там було виявлено понад 27 тисяч нових випадків зараження. Уже понад 67 тисяч британців померли від ускладнень, викликаних COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ пояснила особливості нового виду коронавіруса, знайденого в Британії. В організації підтвердили, що новий штам більш заразний, але не виглядає особливо небезпечним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?