МВФ допоможе Україні з наслідками у разі відключення РФ від SWIFT
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ допоможе Україні з наслідками у разі відключення РФ від SWIFT

МВФ допоможе Україні з наслідками у разі відключення РФ від SWIFT
Джерело:  online.ua

В МВФ обіцяють допомогти країнам, зокрема Україні, у разі негативних наслідків через відключення РФ від SWIFT та інших жорстких економічних санкцій, які можуть бути викликані у разі вторгнення Росії в Україну.

Джерело: Reuters

МВФ обіцяє захистити Україну від наслідків жорстких санкцій проти РФ

За словами керівника МВФ Кристаліни Георгієвої, у разі відключення РФ від SWIFT це у будь-якому разі буде мати наслідки для міжнародної фінансової системи.

Якщо ми опинимося в ситуації, в якій є побічні ефекти, які вимагають більшої участі МВФ для інших країн, ми, звичайно, будемо там. У нас все ще є кредитні можливості на 700 мільярдів доларів, - повідомила очільниця МВФ.

Кристаліна Георгієва (фото - wikimedia.org)

Однак, за її словами, у Фонді сподіваються на дипломатичне вирішення кризи.

Між тим, у Білому домі вже не вважають вторгнення РФ до України неминучим.

Прессекретар президента США Джо Байдена Джен Псакі повідомила, що офіційний Вашингтон більше не буде вживати це формулювання, адже воно послугувало ненавмисним сигналом.

Я використовувала його одного разу. Я думаю, що й інші використовували його одного разу. А потім ми перестали його використовувати, тому що, як мені здається, воно послало сигнал, який ми не збиралися посилати, а саме: ми знали, що президент Путін прийняв рішення, - заявила Псакі.

Путін заявив про загрозу війни за Крим через приєднання України до НАТО

Президент Росії вважає, що вступ України до НАТО створить загрозу військового конфлікту Росії з альянсом через Крим.

На пресконференції після зустрічі з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном, Путін висловив своє передбачення щодо майбутнього України в НАТО.

За словами Путіна, НАТО та США проігнорували занепокоєння Росії, що були викладені у так званих гарантіях безпеки, своїми твердженнями про право інших країн вступати до Альянсу.

Водночас він наголосив, що Крим є суверенною російською територією.

26 січня США та НАТО передали РФ письмові відповіді на попередні вимоги Росії не розширювати блок на схід. Там наголосили, що держави мають право обирати їхні власні безпекові домовленості та союзи.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що відповідь США на російські вимоги «визначає серйозний дипломатичний шлях, якщо Росія його вибере».

В МЗС Росії вважають деякі пункти відповіді США приводом для подальшої серйозної розмови. Проте Лавров зазначив, що не побачив відповіді на головне питання Росії.

Лавров сказав, що у документі відсутня реакція щодо нерозширення НАТО на Схід та розміщення ударних озброєнь, які можуть загрожувати території РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?