МВФ несподівано звернувся до всіх українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ несподівано звернувся до всіх українців

МВФ несподівано звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд оцінив прогрес України та українців в судовій реформі та реформах в економіці. Окрім того, після виконання всіх необхідних кроків готовий виносити на розгляд Ради директорів нову трирічну програму розширеного фінансування. З такою гучною заявою виступила директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Ми обговорили прогрес, досягнутий у судовій реформі, який сприятиме верховенству права, просування економічних реформ, говорили про необхідність завершити ті дії, які ще не виконано, щоб ми могли виносити програму на нашу Раду директорів", - наголосила вона на зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським у середу в Давосі.

Варто зазначити, що глава уряду Олексій Гончарук згодом в соціальних мережах повідомив, що детально обговорив з Георгієвой хід виконання попередніх заходів, необхідних для затвердження узгодженої на робочому рівні програми розширеного фінансування.

Що цікаво, міністерка фінансів Оксана Маркарова допускає, що Україна може відмовитися від фінансової підтримки МВФ після завершення наступної програми фінансування. На початку грудня 2019 року Україна домовилася з МВФ про відкриття нової трирічної програми розширеного фінансування на 5,5 млрд доларів. Остаточне рішення має прийняти рада директорів Фонду на засіданні в лютому. Для цього Кабмін має виконати попередні заходи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прогноз Міжнародного валютного фонду, який безпосередньо стосується світового економічного зростання на 2020 рік, змінився в гірший бік до 3,3% з 3,4%, прогнозованих у жовтні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?