МВФ погіршує прогнози зростання світової економіки
Категорія
Світ
Дата публікації

МВФ погіршує прогнози зростання світової економіки

МВФ погіршує прогнози зростання світової економіки
Джерело:  online.ua

У наступному огляді від аналітиків МВФ буде представлений значно гірший прогноз стосовно зростання світової економіки.

Джерело:  Bloomberg

Чому на світову економіку очікує глобальна рецесія 

Журналісти зазначають, що за прогнозами аналітиків МВФ, причиною погіршення прогнозів щодо зростання світової економіки буде ситуація навколо фінансових керівників, в яких майже не залишається варіантів для усунення фінансових ризиків.

Так, за словами керівника МВФ зі стратегії, політики та огляду Джейли Пазарбазіоглу, на ситуацію негативно впливають зростання цін на продовольство та енергоносії, уповільнення потоків капіталу на ринки країн, що розвиваються, пандемія COVID-19 та уповільнення зростання економіки Китаю.

Це шок за шоком за шоком, які дійсно б'ють по світовій економіці, - зазначила  Пазарбазіоглу.

Між тим на полях конференції G20 міністри фінансів і керуючі центральних банків країн-членів Великої двадцятки завершили свою зустріч без відповідного Комюніке, що лише підкреслює складність координації глобальної відповіді на зростання інфляції і страхи перед рецесією.

Фото - flickr.com

МВФ вже знизив свій прогноз глобального зростання світової економіки в цьому році до 3,6% з 4,4% до вторгнення Росії в Україну у своєму квітневому звіті. В огляді, який повинен бути опублікований в цьому місяці, прогноз буде ще більш суттєво знижений.

Центральним банкам по всьому світу важко знайти правильну відповідь на зростання цін, викликане проблемами з поставками.

Шлях до м'якої посадки звужується; ми думаємо, що це все ще здійсненний шлях, але, звичайно, не дуже простий. Там, де центральні банки проводять грошово-кредитну політику швидко і рішуче і заздалегідь реагують на інфляцію, це більше сприяє м'якій посадці, - зазначив керівник відділу досліджень в Банку міжнародних розрахунків Хюн Сон Шин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?