РФ загрожує історичний внутрішній дефолт вже у жовтні
Категорія
Економіка
Дата публікації

РФ загрожує історичний внутрішній дефолт вже у жовтні

РФ загрожує історичний внутрішній дефолт вже у жовтні
Джерело:  online.ua

За прогнозами економістів, вже у жовтні цього року в РФ може статись історичний внутрішній дефолт небачаних масштабів.

Джерело: проект FreeДом

На РФ очікує безпрецедентний крах економіки 

Хто сказав, що обов'язково мати телевізор, телефон? Обов'язково ліки мати? Раніше якось люди жили - ось це майбутнє в принципі чекає на Росію, - зазначає економіст Іван Ус.

За словами експерта з банків і банківського нагляду Євгена Дубогриза, внутрішній дефолт - найгірше, що може статись із будь-якою країною.

Зокрема, на громадян РФ очікують масові звільнення, скорочення зарплатні, заморожування банківських вкладів, банкопад, закриття банків, просто безробіття. Пенсії, найімовірніше, заморозять, а банки не видаватимуть депозити.

Наразі Кремль намагається приховати це від власних громадян. За останніми даними від Мінфіну РФ, збитки в окремих секторах сильно випереджають прибуток.

Скорочення від надходжень від ПДВ - це друга стаття доходу бюджету РФ - було 54%. Зростання цін на продукти харчування було 32,5%, - зазначає Іван Ус.

За його словами, у Калініграді наразі ведеться багато розмов про те, що Литва зайняла принципову позицію, там на квітень скорочення доходів досягло 57,5%.

У травні ВВП Росії знизився на 4,3%, Фонд національного добробуту в червні скоротився на 1,7 трлн рублів.

Сьогодні економісти бачать два подальші шляхи Росії. Перший - це друкувати гроші. Так намагатимуться покрити дефіцит бюджету РФ. Другий шлях - внутрішній дефолт: у такій ситуації призупиняють виплату пенсій і зарплат бюджетників.

Журналісти проаналізували російську економіку і дійшли невтішного для росіян висновку. Коли буде внутрішній дефолт у РФ - від 1 до 7,5 років. Імовірність - 99,9%.

У жовтні очікуємо внутрішній дефолт у РФ, - впевнено прогнозує Ус.

Між тим за інформацією журналістів Wall Street Journal, уряд Китаю продає РФ все необхідне для продовження війни проти України.

Зокрема, у матеріалі видання зазначається, що це підриває зусилля Заходу з метою зупинити кремлівську агресію проти України.

Лише за перші п’ять місяців поточного року:

  • поставки мікросхем Китаю до Росії зросли удвічі;

  • експорт оксиду алюмінію, який необхідний для виготовлення металевого алюмінію та виробництва зброї, зріс у 400 разів.

Зростання вартості експорту можна також пояснити інфляцією, однак багато китайських компаній продовжують торгівлю з країною-окупантом.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Попри те, що китайський експорт до Росії й складає лише невелику частину загального обсягу експорту, однак це продовжує викликати занепокоєння у Заходу.

Наш уряд і наше національне керівництво з 24 лютого ясно дали зрозуміти, що Китай не повинен надавати матеріальну, економічну та військову підтримку Росії в цій війні, - відверто заявив посол США в Китаї Ніколас Бернс.

Китайські офіційні особи, зі свого боку, заявляють, що їх країна не продає зброю Москві, а загальний експорт до Росії суттєво скоротився, оскільки багато китайських компаній побоюються конфліктів із США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?