МВФ відновив роботу свого представництва в Україні. Це вперше від початку вторгнення РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ відновив роботу свого представництва в Україні. Це вперше від початку вторгнення РФ

МВФ відновив роботу в Україні

Міжнародний валютний фонд вперше з початку повномасштабної війни в Україні у 2022 році відкрив постійне представництво у Києві.

МВФ відновив роботу в Україні

Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва оголосила відновлення роботи представництва.

З радістю оголошую про відновлення роботи постійного представництва МВФ у Києві, оскільки ми продовжуємо поглиблювати нашу співпрацю з Україною.

Візит місії МВФ в Україну

Нагадаємо, що 1 жовтня до Києва прибула команда МВФ на чолі із заступницею директора Європейського департаменту Фонду Умою Рамакрішнан. Вони провели зустрічі українською владою.

Це також був перший візит місії МВФ в Україну за більш ніж три роки.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що з місією обговорили кроки, необхідні для реалізації чотирирічної програми з Фондом на суму 15,6 млрд доларів.

За його словами, він розповів про напрямки впровадження реформ, зокрема це залучення інвестицій, програми підтримки малого й середнього бізнесу, державно-приватне партнерство.

Обговорили спільну роботу в межах Багатосторонньої координаційної платформи донорів. Поінформував місію про потреби України у коштах для покриття дефіциту бюджету та окремо про потреби на відновлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?