МВФ все ще має жорсткі претензії до України, зізналися у Мінфіні
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ все ще має жорсткі претензії до України, зізналися у Мінфіні

МВФ все ще має жорсткі претензії до України, зізналися у Мінфіні
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд має певне невдоволення через окремі рішення українського уряду. В Міністерстві фінансів розкрили, чому саме Київ попав під критику партнерів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням інтерв'ю міністра Сергія Марченка виданню The Page.

За його словами, проблемними стали питання роботи антикорупційних органів України та заробітні плати представників наглядових рад.

Марченко стверджує, що уряд виконав низку завдань щодо створення єдиних юридичних осіб, роботи з кредитами, які до того не працювали, ринку газу. Незабаром буде закрите питання статуту НАК.

Водночас наразі тривають переговори з представниками МВФ стосовно антикорупційних структур, тож окремі питання розв'язуються.

"І на цьому етапі я не бачу жодних проблем, щоб казати категорично, що ми не в програмі", - підкреслив Марченко.

На питання про статус відносин з фондом міністр не відповів однозначно.

"Це залежно від того, як на це поглянути. Якщо б ми сказали це, коли отримали програму (ми її отримали в травні, а в червні вона була запущена), я б сказав, що у нас все чудово. Зараз у нас процес перемовин. І сказати, що там у нас усе зовсім ідеально, я не можу. Але це не означає, що у нас відсутні комунікації і ми не рухаємося в напрямку розв'язання тих питань, які перед нами ставлять... Маяки ми виконуємо". - резюмував посадовець.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Національного банку України Кирило Шевченко розповів про нові проблеми, які виникли в офіційного Києва під час спілкування з представниками Міжнародного валютного фонду. За його словами, серед головних дискусійних питань в обговореннях з МВФ — питання видатків держбюджету з Фонду боротьби з COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?