МВФ змінив свій кризовий прогноз щодо України
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ змінив свій кризовий прогноз щодо України

МВФ змінив свій кризовий прогноз щодо України
Джерело:  online.ua

У Міжнародному валютному фонді вирішили оновити оцінку щодо наслідків коронакризи для української економіки. Відтак, за новим прогнозом країна втратить до 7,2% ВВП у порівнянні з 8,2% у червневих висновках. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відомство.

Згідно із Всесвітнім економічним прогнозом фонду, очікування щодо зростання економіки підвищили з 1,1% до 3%. Вже у 2025 році українська економіка, як очікується, зростатиме до 4%.

Водночас експерти знизили показники середньорічної інфляції у 2020 році, з 4,5% до 3,2%. Щодо наступного року цей показник також знизився з 7,2% до 5%.

За підсумками 2019 року зростання української економіки, наприклад, досягло 3,2% при інфляції у 5,8%.

Також експертні висновки торкнулися рівня безробіття по всій України. Новий аналіз покращив становище у цьому напрямку, у 2020 році показник досягне 11% (з 12,6% у попередньому прогнозі. Наразі рівень сягає 8,5%. Наступного року його прогнозують у 9,6%.

Відновлюватися світова економіка упродовж 2021 року буде дещо гірше, ніж передбачалося раніше. Прогноз знижено з 5,4% до 5,2%.

Нагадаємо, з лютого й березня по всій планеті уряди ввели жорсткі карантинні обмеження, які вплинули на стан економіки по всьому світу. Таким чином коронавірус COVID-19 ударив не тільки по реальній безпеці людства, але й по економічних здобутках.

Як повідомляв ONLINE.UA, карантин по всій Україні, який ввели навесні для подолання епідемії коронавірусу COVID-19, продовжили ще на два місяці, до 31 грудня, та з нововведеннями. Режим обмежень був чинним до 31 жовтня, наразі він фактично пролонгований до 2021 року. Його пролонгували на тлі погіршення епідемічної ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?