МВС розкрило, як можна уникнути штрафу за відсутність маски
Категорія
Україна
Дата публікації

МВС розкрило, як можна уникнути штрафу за відсутність маски

МВС розкрило, як можна уникнути штрафу за відсутність маски

У Міністерстві внутрішніх справ пояснили, як штрафуватимуть за відсутність маски під час відвідування закладів чи транспорту. Перш за все вартові порядку вимагатимуть виправити порушення та вже після цього "пострілу в повітря" штрафувати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Obozrevatel TV.

За словами радника міністра Володимира Мартиненко, йдеться про попередження.

"За неправильне носіння маски можна буде виписувати штраф уже на місці, але я думаю, що наші громадяни з розумінням віднесуться до цієї процедури і після попереджень поліцейських будуть одягати маску, і тоді штраф їм не буде загрожувати", - пояснив він.

Водночас посадовець передрік жорстку реакцію в інших випадках.

"Якщо це злісний порушник, звичайно, треба буде його карати. Якщо є невиконання закону, далі будуть відповідні наслідки", - додав Мартиненко.

Він також попередив, право на оформлення штрафів за відсутність маски чи її неправильне носіння можуть представники органів місцевого самоврядування та державної епідемічної служби.

"Вони так само можуть перевіряти дотримання цих вимог. Але хотілося б, щоб вони так само більше займалися попередженням, а не карали. Хоча, якщо не доходитиме мирними шляхами, то доведеться карати", - наголосив радник голови МВС.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство внутрішніх справ не боротиметься силою із мерами міст, які відмовилися від карантину вихідного дня. Заступник міністра Антон Геращенко прокоментував відповідну проблему напередодні. За словами посадовця, правоохоронні органи не примушуватимуть регіональну владу до виконання режиму, встановленого центральним урядом у Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?