У Авакова відреагували на саботаж карантину вихідного дня в регіонах
Категорія
Україна
Дата публікації

У Авакова відреагували на саботаж карантину вихідного дня в регіонах

У Авакова відреагували на саботаж карантину вихідного дня в регіонах
Джерело:  РБК Україна

Міністерство внутрішніх справ не боротиметься силою із мерами міст, які відмовилися від карантину вихідного дня. Заступник міністра Антон Геращенко прокоментував відповідну проблему напередодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами посадовця, правоохоронні органи не примушуватимуть регіональну владу силою до виконання режиму, встановленого центральним урядом у Києві.

"Незаконних дій з примусу мерів дотримуватися карантину — не планується", - додав Геращенко.

Слід нагадати, карантин вихідного дня ввели до кінця листопада, він передбачає закриття розважальних чи культурних закладів на вікенди. Водночас супермаркети й аптеки працюють у звичному режимі, а гастрономічні заклади тільки у режимі на виніс.

Рішення стало причиною масивної хвилі критики проти Офісу президента, Кабінету міністрів та загально української влади в цілому. Низка регіонів відмовилася завдавати нового удару по місцевому бізнесу навіть в умовах поширення коронавірусу.

Також затверджені нові штрафи за порушення маскового режиму в приміщеннях чи транспорті, які поліція має право оформлювати на місці.

Станом на ранок 23 листопада по всій Україні виявили вже 635 689 діагнозів COVID-19, з них за попередню добу 10 945 нових.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, жорсткий карантин введуть в тому випадку, якщо карантин вихідного дня виявиться неефективним. На тлі стурбованості українців через плани влади ввести повний локдаун МОЗ звернулося до громадян країни та зазначило, що є спосіб уникнути жорсткого карантину — він полягає в дотриманні населенням маскового режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?