МЗС Білорусі злякалося паркану на кордоні з Польщею й вигадало "загрозу" для зубрів
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС Білорусі злякалося паркану на кордоні з Польщею й вигадало "загрозу" для зубрів

МЗС Білорусі злякалося паркану на кордоні з Польщею й вигадало "загрозу" для зубрів
Джерело:  online.ua

В Міністерстві закордонних справ Білорусі цинічно брешуть, що дії Польщі щодо будівництва паркану на польсько-білоруському кордоні є загрозою для існування європейських зубрів, що там живуть.

Джерело: Belta

Що відомо про зубрів в прикордонній зоні Білорусі та Польщі

В Міністерстві закордонних справ Білорусі почали вигадувати, що паркан нібито може становити "серйозну загрозу для зубрів", що проживають на кордоні з Польщею.

Зараз Білорусь перебуває на першому місці в світі за кількістю зубрів, що вільно живуть. У Біловезькій пущі, за обліками 2022 року, мешкають близько 1400 особин. Дії Польщі зі зведення паркану на кордоні з Білоруссю повторно ставлять під загрозу існування європейського зубра. Штучне загородження неминуче призведе до ізоляції популяційних угруповань та збідніння генофонду зубрів як найбільш генетично вразливого виду, – брешуть в МЗС.

Вони заявили, нібито європейські вчені-біологи також “не залишаються осторонь проблеми” та попереджають про “небезпеку вимирання зубрів”, яка, за їх словами, з'явилася через паркан, який будує Польща.

Якщо не вжити рішучих дій зараз, цілком можливо, що за кілька десятків років знову доведеться збирати міжнародний конгрес і розпочинати спочатку процес відновлення популяції європейських зубрів, — вигадують білоруські дипломати.

Що відомо про паркан на польсько-білоруському кордоні

Ще у листопаді минулого року уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин повідомив про завершення будівництва металевої огорожі, яка має знизити ризик нелегального перетину кордону між двома державами.

Кордон Польщі з Білоруссю, за його словами, охороняється дуже добре.

У жовтні повідомлялось, що Польща добудувала стіну на кордоні з Білоруссю завдовжки 187 кілометрів.

Висота зведеної "стіни" складає 5,5 м.

Огородження зроблено зі сталевих панелей висотою 4,5 м з колючим дротом нагорі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?