МЗС назвало нікчемною постанову РФ про Марківа
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС назвало нікчемною постанову РФ про Марківа

МЗС назвало нікчемною постанову РФ про Марківа
Джерело:  РБК Україна

У Міністерстві закордонних справ виступили з нищівним коментарем щодо рішення російської влади проти українського нацгвардійця Віталія Марківа. Офіційний Київ назвав нікчемним обвинувачення, які озвучують у Москві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами спікера МЗС Олега Ніколенка, абсолютно нікчемними є спроби притягнути силовика до відповідальності нібито за "вбивство" - в якому його виправдали навіть італійські судді.

"Вважаємо, що постанова Слідчого комітету РФ щодо висунення "обвинувачення" військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківа у вбивстві і оголошення його в міжнародний розшук є нікчемною", - наголосив представник відомства.

Він зауважив, Слідчий комітет цього разу знову вдається до виконання політичного замовлення замість роботи в дійсно правоохоронному напрямку.

"Це стосується і питання використання Інтерполу для політично мотивованих переслідувань. Міністерство закордонних справ України в повній мірі виконає свої функції і забезпечить захист прав і інтересів громадян України", - резюмував Ніколенко.

Раніше в Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що намір влади РФ добитися міжнародного розшуку Марківа через Інтерпол порушують ст. 3 Статуту організації, адже українця звинувачують з політичною заангажованістю.

Як повідомляв ONLINE.UA, на чергову провокацію путінського режиму вже відреагував глава МВС України Арсен Аваков. Він повідомив, що направив попередження про можливу провокацію з боку РФ в Інтерпол. Національна поліція Україна системно моніторить інформацію по так званій "справі Марківа" і превентивно направила в Інтерпол відповідне попередження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?