МЗС Польщі вимагає у Зеленського "перепросити за Волинь" — український посол відреагував
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС Польщі вимагає у Зеленського "перепросити за Волинь" — український посол відреагував

МЗС Польщі вимагає у Зеленського "перепросити за Волинь" — український посол відреагував
Джерело:  online.ua

Представник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна почав стверджувати, що Володимир Зеленський, мовляв, повинен попросити вибачення за Волинську трагедію. На таку неочікувану вимогу миттєво відповів український посол Василь Зварич.

Джерело: Василь ЗваричOnet

Що речник МЗС Польщі вимагає від Зеленського

Відповідаючи на запитання редакції польського видання Onet Лукаш Ясіна заявив, що офіційний Київ нібито "не має розуміння", що тема Волині важлива для поляків.

Президент Зеленський має взяти на себе більше відповідальності… Перепросити і попросити, будь ласка, вибачення. Ця формула дуже добре працює у випадку польсько-українських відносин, і її досі бракує, – стверджує представник дипломатичного відомства Польщі.

Як на цю вимогу відреагував посол України

За словами Василя Зварича, він уважно прочитав інтерв'ю речника МЗС Польщі й хоче висловити власну думку з цього приводу.

Український дипломат звернув увагу на те, що будь-які спроби нав'язати Володимиру Зеленському чи Україні те, що ми повинні робити стосовно до нашого спільного минулого, є неприйнятними і прикрими.

Ми пам'ятаємо історію, готові до діалогу і взаємного розуміння, та водночас закликаємо до поваги і виваженості у заявах, особливо в складній реальності геноцидної російської агресії проти українського народу, – наголосив Василь Зварич.

Як стверджує український посол, відома формула справжнього примирення в українсько-польських відносинах звучить так: "Прощаємо і просимо пробачення".

Що важливо знати про Волинську трагедію

Волинська трагедія – це протистояння між УПА та Армією Крайовою під час Другої світової війни у 1943 році на Волині. Точна кількість жертв досі невідома.Згідно з даними польської сторони, йдеться щонайменше про 35 тисяч осіб.

Читайте також:

  • Польща розслідує роль ексканцлера Німеччини у розв'язанні війни проти України

  • Скільки грошей необхідно Україні для перемоги над РФ — дані Bloomberg

  • США нададуть новий пакет військової допомоги Україні на 1,2 млрд дол

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?