Польща розслідує роль ексканцлера Німеччини у розв'язанні війни проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща розслідує роль ексканцлера Німеччини у розв'язанні війни проти України

Польща розслідує роль ексканцлера Німеччини у розв'язанні війни проти України
Джерело:  online.ua

Польська прокуратура вирішила розпочати розслідування щодо ексканцлера Німеччини Герхарда Шредера. Як вдалося дізнатися журналістам, офіційну Варшаву зацікавила роль друга диктатора Володимира Путіна в підготовці повномасштабного вторгнення в Україну.

Джерело:  RMF FM  з посиланням на свої джерела

Шредер може бути причетний до розв'язання війни проти України

Згідно з даними редакції медіа, прокуратура Польщі отримала повідомлення про можливе вчинення німецьким політиком кримінального злочину й розпочала розслідування, яке досі триває.

Цією справою наразі займається Мазовецький відділ Національної прокуратури з питань організованої злочинності та корупції.

За словами журналістів, поплічник Путіна міг використовувати посади в російському енергетичному секторі для подальшого тиску на країни ЄС та Україну.

Окрім того, слідчі мають намір нарешті дізнатися, яку роль Герхард Шредер відіграв у підготовці до вторгнення РФ в Україну, оскільки після початку війни німець продовжував активно працювати на Кремль.

Не можна також не згадати про те, що кілька днів тому стало відомо, що колишній канцлер ФРН відвідав прийом в російському посольстві в Берліні з нагоди річниці перемоги Радянського Союзу над Німеччиною у травні 1945 року.

Що важливо знати про Герхарда Шредера

Герхард Шредер був канцлером з 1998 по 2005 рік і лідером СДПН з 1999 по 2004 рік.

Після усунення з посади очільника уряду він почав працювати у російських енергетичних компаніях.

Його досі вважають близьким другом та поплічником російського диктатора Володимира Путіна.

Варто також зазначити, що німецький політик зустрічався з очільником Кремля у Москві через кілька тижнів після початку війни, а потім ще раз у липні 2022 року.

Що цікаво, після кожної зустрічі він цинічно брехав, що Москва буцімто зацікавлена у припиненні війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?