США раптово перекинули в Естонію винищувачі п'ятого покоління
Категорія
Світ
Дата публікації

США раптово перекинули в Естонію винищувачі п'ятого покоління

США раптово перекинули в Естонію винищувачі п'ятого покоління
Джерело:  online.ua

Американське військове командування вирішило перекинути на авіабазу Емарі, що знаходиться в Естонії, ескадрилью багатоцільових винищувачів п'ятого покоління F-22 Raptor. Цю інформацію уже підтвердили представники ВПС США в Європі.

Джерело:  "Європейська правда"

США активно посилюють свою військову присутність у Європі

За словами американських військових, винищувачі прибули в Естонію з Польщі для "стримування агресії в регіоні Балтійського моря".

Окрім того, наголошується, що ще місяць тому 12 винищувачів F-22 були перекинуті зі Штатів на польську авіабазу Повідз для забезпечення місії, що доповнює можливості об'єднаної протиповітряної та протиракетної оборони на східному фланзі НАТО.

Як стверджують представники командування ВПС США в Європі, у Латвії збройні сили Іспанії розгорнули систему протиповітряної оборони NASAMS, а британські винищувачі Typhoon, що перебувають в Естонії, здійснюють патрулювання повітряного простору над Балтикою.

Не можна також не згадати про те, що 8 травня підрозділи повітряної поліції НАТО перевели у стан підвищеної готовності після того, як над Чорним морем польський літак тимчасово втратив керування через наближення російського винищувача.

Що важливо знати про винищувачі F-22 Raptor

F-22 Raptor – це одномісний двореактивний тактичний винищувач п'ятого покоління, який створений за допомогою технологій малопомітності.

Варто звернути увагу на те, що максимальна швидкість літакас сягає 2414 км/год, маса – 19,7 тонни, дальність польоту – 3000 кілометрів.

Фото — flickr.com

Як уже згадувалося раніше, F-22 Raptor часто називають першим літаком п'ятого покоління в американській авіації.

Він здатен виконувати місії "повітря-повітря" і "повітря-земля".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?