Придністров’я попросило РФ прислати більше "миротворців"
Категорія
Світ
Дата публікації

Придністров’я попросило РФ прислати більше "миротворців"

Придністров’я попросило РФ прислати більше "миротворців"
Джерело:  online.ua

Невизнана "Придністровська Молдовська Республіка" заявила, що попросила Росію відправити більше "миротворців" через нібито ризики безпеці.

Джерело: росЗМІ

Придністров’я хоче більше російських "миротворців"

Так званий голова представництва псевдореспубліки у Росії Леонід Манаков заявив, що Придністров'я попросило РФ збільшити у невизнаній республіці кількість "миротворців". Він пояснив це зростанням ризиків безпеки.

Манаков повідомив, що наразі у Придністров’ї розміщені не більше 450 "миротворців". В інтерв’ю російському ЗМІ він закликав збільшити їхню кількість.

При цьому їхня штатна чисельність, встановлена документами комісії, дорівнює 3100 осіб. Така опція є, і вона виправдана з погляду погіршення ризиків безпеки, зокрема терористичної загрози, і водночас юридично обґрунтована документами, ухваленими в межах діяльності Об'єднаної контрольної комісії, - сказав він.

Нагадаємо, що у березні невизнане Придністровʼя звинуватило СБУ у підготовці замаху на своє "керівництво". Там заявили, що затримали підозрюваних, які "дали свідчення"

Тижнем пізніше там додали, що заарештували ще двох осіб нібито причетних до підготовки "теракту" у регіоні.

Як можна вирішити конфлікт у Придністров’ї

Ексголова розвідки Молдови Юрій Брічаг розповів, що на його думку, "Придністровський конфлікт" треба вирішувати лише мирним шляхом і ні в якому разі не використовувати зброю. За його словами, дії повинні бути поетапні.

Є певні домовленості, які були прийняті з Російською Федерацією понад 10 років тому. Їх потрібно дотримуватися. Армія Росії повинна покинути територію незалежної Республіки Молдова, — каже Брічаг.

На його думку, варто почати з дипломатичних вимог, аби Росія покинула окуповану територію.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?