МЗС пояснило, на яких умовах РФ може повернути політв'язнів
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС пояснило, на яких умовах РФ може повернути політв'язнів

МЗС пояснило, на яких умовах РФ може повернути політв'язнів
Джерело:  5 канал

РФ намагається торгуватися українськими моряками та політв'язнями за повернення у формат G7. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву заступниці глави МЗС Олени Зеркаль в ефірі "5 каналу".

За її словами, українське посольство перебуває у готовності до залучення до процесу визволення у будь-який момент. Російська сторона наразі не проінформувала Київ щодо своїх намірів.

Дипломатка зауважила, що майже згода Заходу, зокрема - президентів Франції та США, на повернення РФ у G7 потребує відповідних кроків з боку Кремля.

"І повернення наших полів'язнів і моряків, звичайно, завжди обговорюється на всіх політичних рівнях", - підкреслила Зеркаль.

Слід нагадати, що у ЗМІ з'явилися відомості про можливе транспортування кількох українських політв'язнів до московського СІЗО "Лефортово".

Як повідомляв ONLINE.UA, джерело російських ЗМІ проінформувало про підготовку Кремлем визволення українських полонених моряків, що були захоплені під час нападу біля Керченської протоки. Нібито ці домовленості досягнуті президентами Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним під час нещодавніх переговорів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?