МЗС пояснило, як подвійне громадянство допоможе Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС пояснило, як подвійне громадянство допоможе Україні

МЗС пояснило, як подвійне громадянство допоможе Україні
Джерело:  ТСН

У Міністерстві закордонних справ позитивно оцінили ініціативу із введення подвійного громадянства в Україні. Міністр Дмитро Кулеба пояснив, які переваги можуть бути у такого рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

За словами дипломата, не можна вводити подвійне громадянство з країнами-агресорама, зокрема й Росією.

Водночас такий підхід дозволить зберегти тисячі українців у відповідному полі, якщо ті виїжджатимуть за кордон.

"Якщо ми вже не можемо утримати їх географічно в Україні, давайте тоді утримаємо їх ментально, і юридично в нашому українському просторі. Безумовно, мова не може йти ні про яке подвійне громадянство з державою-агресором. Це табу. Це закрита тема", - пояснив Кулеба.

Міністр зауважив, зміни до законодавства для відкриття подвійного громадянства повинні передбачати суворі фільтри, які зведуть нанівець ймовірні маніпуляції.

"Питання подвійного громадянства — це питання збереження української ідентичності в світі та використання можливостей закордонних українців для розвитку України. Якщо ми цього не зробимо, то втратимо всіх цих людей, цей потенціал", - резюмував дипломат.

Нагадаємо, питання про подвійне громадянство обговорюється на найвищому рівні вже тривалий час. Наразі його офіційно немає у країні, однак жодного покарання за оформлення паспорту іншої країни не передбачається також.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні у майбутньому можуть затвердити систему подвійного громадянства, відповідний законопроєкт знаходиться у розробці. Ще у вересні 2020 року міністр закордонних справ держави Дмитро Кулеба оцінив ймовірність введення подібної ініціативи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?