МЗС Румунії знову викликало представника РФ через нові уламки дронів на своїй території
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС Румунії знову викликало представника РФ через нові уламки дронів на своїй території

МЗС Румунії знову викликало представника РФ через нові уламки дронів на своїй території
Джерело:  online.ua

13 вересня Румунія знайшла нові фрагменти російських безпілоників на своїй території. МЗС країни удруге викликало главу дипломатичного представництва РФ через атаки по прикордонню України.

Джерело: МЗС Румунії

Румунія висловила протест проти атак РФ

У заяві міністерства йдеться, що на тлі ідентифікації нових фрагментів безпілотника, подібного до тих, які використовує російська армія, розсіяних на площі в кілька десятків метрів у повіті Тулча, Міністерство закордонних справ повторює свій рішучий протест проти чергового порушення повітряного простору Румунії.

Міністерство закордонних справ рішуче закликає припинити неодноразові атаки на українське населення та цивільну інфраструктуру та безвідповідальну ескалацію Російською Федерацією безпекової ситуації, зокрема на кордоні між Румунією та Україною, і водночас закликає дотримання норм міжнародного права, в тому числі недоторканності повітряного простору Румунії, - вказано у заяві.

Там ріше засудили атаки РФ, які порушують міжнародне право та вважаються воєнними злочинами.

У МЗС повідомили, що поінформували про інциденти НАТО та проводять консультації з союзниками по Альянсу щодо розвитку подій на кордоні між Румунією та Україною.

Там також терміново викликають главу дипломатичного представництва РФ.

У Румунії знову знайшли уламки російського БПЛА

13 вересня Міноборони Румунії знову повідомили про виявлення нових уламків БпЛА в районі сіл Нуферу і Вікторія.

Також уламки були знайдені після російської атаки на українські порти на Дунаї 4 вересня. Їх знайшли приблизно за 2,5 км на південний схід від румунського населеного пункту Плауру на Дунаї.

Спершу у Румунії спростовували падіння БПЛА, проте 6 вересня визнали, що уламки дронів впали на їхній територї.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?