Румунія збудує укриття в прикордонних з Україною районах після падіння дрону РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Румунія збудує укриття в прикордонних з Україною районах після падіння дрону РФ

Румунія збудує укриття в прикордонних з Україною районах після падіння дрону РФ
Джерело:  online.ua

Румунія буде здійснювати заходи захисту населення поблизу українських портів Рені та Ізмаїл, які атакує РФ. Громадянам будуть надсилати сповіщення про загрозу та побудують укриття.

Джерело: Digi24

Румунія посилить захист прикордоння

Населення у районах, де буде виявлена загроза падіння «елементів, що належать до бойових засобів, що використовуються в конфлікті» будуть сповіщати за допомогою повідомлень Ro-Alert.

Також місцеві інспекції з надзвичайних ситуацій інструктуватимуть місцевих жителів у прикордонних районах, що робити в таких ситуаціях.

У населених пунктах Плауру і Чеаталкіой, а також інших, будуть побудовані укриття.

Раніше у Румунії розглядали евакуацію мешканців з прикордонних регіонів, оскільки село Плауру знаходиться лише в 300 метрах від Ізмаїла.

Мешканці села заявили, що не хотіли б їхати, хоча побоюються не прокинутись наступного ранку, проте "майже звикли" до атак.

Падіння уламків російського БПЛА у Румунії

4 вересня у МЗС України повідомили, що під час російської атаки ударними дронами на Ізмаїл та Рені "шахеди" впали та здетонували на території Румунії.

Румунія заперечила цей інцидент, проте 6 вересня міністр оборони Румунії визнав, що в Румунії знайшли фрагменти, схожі на уламки БПЛА.

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що наявність російських безпілотників на території країни було б "серйозним порушенням".

У НАТО зазначили, що пильно стежать за ситуацією та підтримують зв’язок з Бухарестом.

Читайте також:

  • У Міноборони Румунії відреагували на падіння російських БПЛА на своїй території

  • Президент Румунії заперечив падіння російських безпілотників на території країни

  • У НАТО відреагували на підтвердження Румунії щодо падіння дрону РФ на її територію

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?