МЗС терміново звернулося до українців через китайський коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС терміново звернулося до українців через китайський коронавірус

МЗС терміново звернулося до українців через китайський коронавірус
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ звернулося до українців зі спеціальною заявою на тлі розповсюдження нового коронавірусу в Китаї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт відомства.

Дипломати закликали громадян відкласти свої візити в КНР. Перш за все йдеться про регіон Хубей з містом Ухань, які стали епіцентром спалаху 2019-nCoV.

"Співвітчизникам, які продовжують перебувати в цій країні, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, уникати відвідання уражених вірусом регіонів КНР, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої консульської установи України або зареєструватися на вебресурсі friend.mfa.gov.ua", - пояснили в МЗС.

Міністерство нагадало про карантин, який ввели у 16 містах країни: Ухані, Хунгані, Сян’яні, Їчані, Цзінмені, Сянніні, Хуанши, Суйчжоу, Сяньтао, Ечжоу, Цяньцзяні, Еньши, Сяогані, Чжицзяні, Дан’яні, Чибі. Усі вони розташовані у згаданій провінції.

Також зазначаються випадки інфікування 2019-nCoV на території майже всіх інших регіонів.

Дипломатичне відомство закликало українців врахувати усі ризики під час візиту до Китаю; вживати лише продукти тваринного походження та рибу, які пройшли належну обробку; уникати відвідування ринків, цирків, зоопарків та уникати тварин взагалі; уникати людей з симптомами ГРВІ; дотримувати правил ретельної гігієни, користуватися антисептиками на основі спирту; у разі появи симптомів грипу чи ГРВІ терміново звернутися до лікаря та уникати інших людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, коронавірус активно поширюється в Китаї за межами Уханя. Кількість випадків на території країни сягнула майже шести тисяч станом на 29 січня. Безпосередньо у Пекіні зафіксовано понад сотню хворих та одну смерть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?