МЗС України розповіло про зміни у питанні подвійного громадянства
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС України розповіло про зміни у питанні подвійного громадянства

МЗС України розповіло про зміни у питанні подвійного громадянства
Джерело:  online.ua

4 березня офіційно стало відомо, що президент Володимир Зеленський вирішив ввести у дію рішення РНБО "Про невідкладні заходи щодо протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства". Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що означає рішення президента. За словами дипломата, офіційний Київ має намір затвердити ліберальну політику щодо подвійного громадянства, але з обмеженнями для високопосадовців. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС України.

Як стверджує Дмитро Кулеба, його команда вже почала працювати з народними обранцями над відповідними законодавчими змінами.

"Є один виняток – це держава-агресор, з нею не може йтися про будь-яке подвійне громадянство. Ми плануємо дозволити подвійне громадянство, з країнами Євросоюзу, з країнами, які є для нас дружніми, і список цих країн залежатиме від деяких критеріїв", - зазначив український дипломат.

На переконання очільника МЗС, це рішення надасть можливість тримати разом мільйони українських громадян по всьому світу, а офіційний Київ не заважатиме їхній інтеграції в суспільство інших країн.

"Але є другий елемент: якщо ви маєте декілька паспортів, чи маєте ви право бути депутатом парламенту? Чи можете ви бути міністром? Тут буде інша політика і встановлені низка обмежень, щоб не допустити зловживань. На такий посаді людина має бути громадянином однієї країни – України", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Як уже згадувалося раніше, на законодавчому рівні має бути передбачений порядок подання громадянами України декларацій про набуття іноземного громадянства. Для жителів тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей та Криму цей порядок буде вводитися в дію лише після відновлення територіальної цілісності України.

"За подання недостовірних відомостей у деклараціях про відсутність іноземного громадянства має бути встановлена відповідальність", — наголошували раніше в ОП.

Нагадаємо, в 2020 році парламент України відкликав розгляд президентського законопроєкту щодо питань громадянства.

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA, Меркель заявила про створення єдиного паспорту вакцинації в ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?