МЗС України відреагувало на проросійську заяву Катару щодо "атаки" на Кремль
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України відреагувало на проросійську заяву Катару щодо "атаки" на Кремль

МЗС України відреагувало на проросійську заяву Катару щодо "атаки" на Кремль
Джерело:  online.ua

МЗС Катару опублікувало заяву, в якій засудило "атаку" Кремля безпілотником. МЗС України відреагувало на це, запитавши, де заява катарських дипломатів щодо російської атаки по Херсону, через яку загинуло понад 20 українців.

Джерело: Олег Ніколенко

Реакція МЗС на заяву Катару

Речник МЗС України Олег Ніколенко поцікавився у МЗС Катару, чому там не засудили ракетну атаку РФ по Херсону 3 травня.

Цікаво, чи може хтось знайти заяву МЗС Катару, яка засуджує останній російський ракетний обстріл Херсона, в результаті якого загинув 21 мирний житель і 48 отримали поранення. Чи має цей акт державного тероризму менш небезпечні наслідки для спроб мирного вирішення «кризи»?

Катар засудив "атаку" Кремля безпілотником

4 травня МЗС Катару опублікувало заяву, в якій закликало до дипломатичного врегулювання «кризи».

Держава Катар поновлює свій заклик до врегулювання російсько-української кризи шляхом діалогу та дипломатичних засобів, до вирішення міжнародних суперечок мирним шляхом і до відмови від дій, які можуть призвести до подальшої ескалації. Вона також підтверджує, що такі ескалаційні заходи, як нещодавній обстріл будівлі Кремля в столиці Росії Москві, призведуть до ескалації насильства та продовження і поглиблення кризи, - вказано в заяві.

Також там підтвердили “підтримку Державою Катар усіх міжнародних зусиль, спрямованих на пошук мирного вирішення російсько-української кризи”.

Нагадаємо, що 3 травня російська влада опублікувала відео, на якому безпілотник вибухає над однією з будівель Кремля. Там звинуватили Україну в "спланованій терористичній акції та замаху на президента РФ".

В Україні заявили, що не причетні до цих атак, а інцидент у Москві назвали "нагнітанням ситуації перед 9 травня" або підготовкою РФ до теракту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?