Навіщо Росія інсценувала атаку дронів по Кремлю — пояснення експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо Росія інсценувала атаку дронів по Кремлю — пояснення експерта

Навіщо Росія інсценувала атаку дронів по Кремлю — пояснення експерта
Джерело:  online.ua

За словами експерта з міжнародних енергетичних та безпекових відносин та президента глобалістики “Стратегія XXI” Михайла Гончара, імітуючі атаку дронів по адмінбудівлі Кремля Путін переслідував досить складну мету. 

Джерело: ютуб-канал Оnline.ua

Навіщо Путіну імітація атаки дронів по Кремлю 

Тут дійсно таке багатофакторне явище. Не можна сказати, що ставилась якась одна мета. Якщо поглянути з точки зору репутаційних втрат, то вони доволі серйозні для Кремля, оскільки в "святая святих" прилетів ворожий безпілотник. Ну, так виглядає, принаймні. У такому разі руйнується міф про непроникність систем російської протиповітряної оборони, тимпаче Кремля, і гарантовану безпеку для всіх, хто там перебуває. Тому тут виникає декілька версій, що то могло бути і що це означає. І ми бачимо, що ці версії діаметрально протилежні, - зазначає експерт.

Він підкреслює, що версія із українським походженням БПЛА, які атакували Кремль, одразу ж виявляє досить серйозні сумніви. Зокрема, не зрозуміло, чому реакція на атаку БПЛА виявилась такою довгою та запізнілою.

Сам інцидент трапився вночі, а певний інформаційний розгін цієї події відбувся фактично тільки через півдоби. Це зайвий раз говорить про те, якщо ми згадаємо все те, що пов'язано з Москвою і Кремлем, дійсно під особливим захистом, на те, що все ж таки походження такої "диверсії", воно внутрішнє, а точніше, це така самодиверсія. На мій погляд, тут треба дивитись не тільки на ті контексти, які з'являються. Ми вчора спостерігали гнівну реакцію російського керівницта, заклики нанести удари по центрам прийняття рішень у Києві, і ще більш екстремальні заклики завдати ядерного удару, які робив у притаманній йому манері Медведєв і інші представники російської влади. Я думаю, що це вже використання того, що трапилось в інтересах правлячого режиму. В інтересах самого Путіна. І поки паралельно відбувається осмислення того, що ж насправді трапилось і що за цим може стояти, - підкреслює експерт.

Гончар підкреслює, що дійсно спостерігався певний переляк в російських можновладців і це можна помітити в їхніх заявах. Вони надмірно емоційні попри все те, що звучало раніше.

Де слід шукати причини інциденту із атакою БПЛА по Кремлю

Експерт підкреслює, що у таком уразі необхідно поглянути на внутрішні відносини в самій Росії.

На його думку, саме в кремлівських кругах та навколо Путіна слід шукати відповідь на те, що саме сталось, і що малось на меті.

Але наразі очевидна загальна мета, звинуватити Україну у міжнародному тероризмі, зокрема перед західними країнами.

Але я думаю, зараз оговтуються в Кремлі та дивляться на репутаційні втрати. Адже хтось вже підмітив, що реагувати ядерним ударом на атаку двох невеликих БПЛА, які навіть не завдали серйозної шкоди, це, очевидно, зовсім неадекватна реакція. В цьому контексті ми бачимо, адже якщо ми проаналізуємо внутрішньо російські відносини, особливо після початку так званої "СВО", то можна помітити нюанси, здатні пролити певне світло на те, що реально відбулось і чому воно відбулось. Добре відомо, що режим путінської диктатури спирається переважно на силу, в першу чергу на спецслужби, передусім на ФСБ. Сам Путін вийшов з тієї ж системи силових органів. Але у Путіна є старший товариш, надійна права рука, беззмінна, яка супроводжує його, це Микола Патрушев. І це особистість ще більш радикально-екстремістська, а ніж сам Путін. Він час від часу намагається грати роль такого собі поміркованого політика і державного діяча. Якщо поглянути ретроспективно, починаючи від приходу Путіна до влади і до наших днів. Можна пригадати, що слугувало початком другої чеченської війни, коли було організовано підрив житлових будинків. Це робилось із метою консолідації російського суспільства навколо ідеї помсти чеченським терористам. І тут можна побачити загальний почерк. Я навіть допускаю, що Путіна могли і не інформувати про це. Для нього це могло бути дійсно несподіванкою, - припускає експерт.

Гончар припускає, що таку атаку могли організувати російські опозиціонери, однак враховуючі дійсно міри безпеки навколо Кремля, сумнівно, що їм би це успішно вдалось.

Однак, за його словами, якщо взяти до уваги можливості ФСБ, то з урахуванням того потенціалу, який вони мають, то для них це було б доволі нескладно.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?