МЗС України висловило рішучий протест Росії - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України висловило рішучий протест Росії - що сталося

МЗС України висловило рішучий протест Росії - що сталося
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України заявило, що у Сервера Мустафаєва, якого незаконно арештувала окупаційна російська влада у Криму, наявні симптоми коронавірусу. Проте, попри загрозу життю бранцю Кремля, Москва не допускає до нього лікарів. МЗС України висловило рішучий протест РФ через незабезпечення необхідного медичного обстеження і лікування Мустафаєва, передає ONLINE.UA.

Відомство звертає увагу на те, що у російського бранця присутні більшість симптомів, притаманних новому коронавірусу – висока температура, сухий кашель, сильний головний біль та слабкість.

"З огляду на пандемію коронавірусної інфекції, це тривожні симптоми, які ігноруються російською стороною", - розповідають українські дипломати.

МЗС України наголосило на необхідності негайно провести медичне обстеження українця у спеціалізованому медичному закладі.

"Ми стурбовані тим, що вплив пандемії на медичну безпеку у в'язницях Росії та на окупованих територіях може мати системний характер, що поставить під серйозну загрозу здоров'я та життя незаконно утримуваних громадян України", – додали у відомстві.

Окрім того, в Міністерстві закордонних справ підкреслили, що пандемія нового вірусу, яка не враховує кордонів чи національну приналежність – це чудова нагода для РФ згадати, що таке загальнолюдські цінності.

Як відомо, Сервер Мустафаєв – кримськотатарський активіст і правозахисник. Він є координатором правозахисної організації "Кримська солідарність", яка займається захистом кримчан від переслідування окупантами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство охорони здоров’я буде вимагати робити розтин усіх померлих від пневмонії, щоб знати напевне, чи був у них коронавірус Sars CoV 2, що породжує хворобу COVID 19 і вражає легені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?