МЗС відреагувало на чутки про проблеми між Байденом та Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС відреагувало на чутки про проблеми між Байденом та Зеленським

МЗС відреагувало на чутки про проблеми між Байденом та Зеленським
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нарешті прокоментував редакційну колонку Washington Post про те, що команда американського лідера США Джо Байдена відкладає його телефонні перемовини з главою держави Володимиром Зеленським, очікуючи на активні дії з боку ОП. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УП".

"Редакційна колегія WP, безсумнівно, має право на власний погляд, так само як українські журналісти мають право на власні погляди. Підвищений інтерес до особистої розмови президентів України та США нормальний і зрозумілий, як і кількість конспірологічних теорій, які традиційно супроводжують такі події", - заявив Дмитро Кулеба.

Очільник МЗС звернув увагу на те, що не потрібно зводити всі українсько-американські відносини до однієї розмови Зеленського та Байдена. За його словами, останні події підтверджують повноцінний розвиток діалогу між офіційними Вашингтоном та Києвом.

"Я провів телефонну розмову з державним секретарем США вже у перші тижні його перебування на посаді. Невдовзі після цього провели розмову і міністри оборони України та США. Є абсолютно змістовна і широка розмова між нашими країнами з усього спектру питань.Після цілої низки нещодавніх рішень РНБО неможливо звинуватити президента України у нерішучості щодо боротьби з корупцією, олігархами та російським впливом. Лише за останній місяць Володимир Зеленський зробив кроки, про які інші у попередні роки навіть не наважувалися говорити", - зазначив Дмитро Кулеба.

На переконання дипломата, сигнали, які Київ отримує від Білого дому після ухвалення цих рішень, діаметрально протилежні припущенням американських і українських журналістів.

"Наші партнери вважають їх довгоочікуваними кроками, які демонструють відданість керівництва України реформам. Тому немає сенсу вимагати від України чогось, що вона вже робить у власних інтересах без будь-яких зовнішніх порад", - підкреслив глава МЗС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політолог Володимир Фесенко розповів про тактику Байдена щодо Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?