Політолог розповів про тактику Байдена щодо Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог розповів про тактику Байдена щодо Зеленського

Політолог розповів про тактику Байдена щодо Зеленського
Джерело:  online.ua

Політолог Володимир Фесенко звернув увагу на те, що публікації в низці американських медіа щодо розмови американського лідера Джо Байдена та глави держави Володимира Зеленського, можуть бути специфічною тактикою "виховання" українського керівництва. За словами експерта, вона нагадує так звані ультиматуми та вимоги очільника Кремля Володимира Путіна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

 "Тактика Байдена щодо Зеленського мені дуже нагадує тактику, яку використовував Путін у 2019 році. У чому її суть: "ти спочатку виконай, що я хочу, а потім я подумаю, зробити щось, чи ні". Тоді мовилося про зустріч у нормандському форматі, а зараз – про телефонний дзвінок", – поділився своєю думкою Фесенко.

На переконання політолога, публікації медіа США про ситуацію довкола розмови президентів США та України – невипадкові.

"Це витоки. Читаючи їхній (публікацій – ред.) зміст, є таке враження, що є одне джерело оцінки української ситуації – Олексій Гончарук", – наголошує експерт.

Як відомо, 14 березня декілька американських медіа оприлюднили статті  в яких йшлося про те, що команда очільника Білого дому Джо Байдена нібито намагається спонукати українського лідера Володимира Зеленського боротись із корупцією в Україні – саме тому розмова глав держав досі не відбулась.Володимир Фесенко наголошує, що проблеми, про які згадує американська преса – є, але їхня оцінка дуже спрощена. На думку Фесенка, небезпека полягає у тому, що Вашингтон не зовсім адекватно сприймає реальну ситуацію та проблеми в Україні.

"Зараз реальна проблема – на Донбасі, загострення військово-політичної ситуації, от на цьому треба концентруватися. Також треба спільно визнати і узгодити подальші дії щодо посилення ефективності антикорупційних інституцій", – вважає політолог.

На переконання експерта, у випадку, якщо США хочуть реальної співпраці, зокрема у галузі стимулювання реформ, мають бути конкретні люди, які в США ретельно б займалися українським питанням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден остаточно визначився з політикою щодо Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?