МЗС відреагувало на часткове відведення військ РФ від України
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС відреагувало на часткове відведення військ РФ від України

МЗС відреагувало на часткове відведення військ РФ від України
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що разове відведення російських військ від українського кордону не означає деескалацію. За його словами, команда українського лідера Володимира Зеленського хоче побачити систематичний процес. З такою заявою дипломат виступив під час брифінгу 7 лютого.

Джерело: сайт МЗС України

Кулеба прокоментував разове відведення військ РФ від України

За словами українського дипломата, кнкретним та чітким сигналом про деескалацію стало б неухильне відведення всього, що команда очільника Кремля Володимира Путіна стягнула до кордону України протягом останнього року.

Щодо деескалації, нам потрібно побачити систематичне відведення російських військ від українського кордону та тимчасово окупованих територій України. Однократне відведення не означає деескалацію, – підкреслив очільник МЗС України.

Окрім того, Дмитро Кулеба також звернув увагу на те, що наразі головна тема світової політики – не допустити чергову хвилю війни Росії проти України.

Світові лідери говорять про це. Міністри закордонних справ говорять про це. Працює наша мережева дипломатія, центр якої знаходиться в Києві. Це дуже відповідальний час. Але запевняю вас, що Україна підходить до цього процесу з холодною головою, гарячим серцем, розумінням червоних ліній, які Україна не буде перетинати, - наголосив український дипломат.

Він також додав, що саме інтенсивна дипломатія – головна частина стратегії стримування агресії Росії проти України. За словами Кулеби, міжнародна коаліція на захист миру та України перейшла на глобальний рівень і сягла найвіддаленіших куточків світу. Як стверджує міністр, це факт не можна ігнорувати.

Нещодавно свою підтримку висловила міністерка закордонних справ Австралії, вже цього тижня планується телефонна розмова з очільницею МЗС Нової Зеландії, - зазначив Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?