МЗС відреагувало на ідею США про фінансову допомогу з кібербезпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС відреагувало на ідею США про фінансову допомогу з кібербезпеки

МЗС відреагувало на ідею США про фінансову допомогу з кібербезпеки
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я зауважили, що продовжують співпрацювати з американськими партнерами з приводу багатьох питань, зокрема й кібербезпеки. Таким чином Київ відреагував на ініціативу щодо фінансової допомоги від Вашингтона, аби замінити обладнання компанії Huawei у міністерстві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу зовнішньополітичного відомства.

За оприлюдненими даними, співпраця України та США водночас поширюється на політичну, економічну, військову сфери.

"Одним з важливих напрямків такої співпраці є взаємодія у сфері кіберзахисту і кібербезпеки. Ми високо цінуємо допомогу, яку американська сторона надає на посилення кіберздібностей нашої держави. Така допомога може передбачати, зокрема, і заміну застарілого обладнання новими зразками", - пояснили в МЗС,

Дипломати додали, відповідне питання вже було на обговоренні з Вашингтоном. Подальшу перспективу заміни комп'ютерної техніки визначать після оцінки "фінансових ресурсів і за результатами двосторонніх консультацій".

Нагадаємо, компанія Huawei знаходиться під американськими санкціями, державні установи країни відмовилися від продукції китайського виробника через ризики для кібербезпеки.

Між США та КНР упродовж останніх років тривають регулярні зіткнення у галузі технологій і торгівлі.

Як повідомляв ONLINE.UA, в американському уряді виступили із заявою про готовність допомогти фінансово Україні, аби на її території не встановлювали 5G-обладнання від компанії Huawei. Йдеться про покриття різниці в ціні під час придбання відповідної техніки від іншого постачальника. Вашингтон оцінює Huawei як розробника шпигунської техніки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?