МЗС відреагувало на відправку Джелялова до психлікарні
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС відреагувало на відправку Джелялова до психлікарні

МЗС відреагувало на відправку Джелялова до психлікарні
Джерело:  online.ua

Рішення російських слідчих органів перевести кримськотатарського політика і журналіста Нарімана Джелялова до психіатричної лікарні в українському МЗС назвали «каральною практикою в кращих радянських традиціях». Таку думку висловила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар.

Джерело: Twitter-акаунт Еміне Джеппар

«В тимчасово окупованому Криму Нарімана Джеляла безпідставно та примусово направили в стаціонар психіатричної клініки для проходження так званої «психолого-психіатричної експертизи». Вона триватиме більш ніж 20 днів. Каральна практика в «кращих» радянських традиціях», – заявила Джеппар.

Нагадаємо, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова окупаційна влада в анексованому Криму перевела зі слідчого ізолятора в Сімферополі до психлікарні. Це відбулося в цю п’ятницю, 8 жовтня. До того чоловіка утримували в спецблоці вищезгаданого СІЗО.

Зазначимо, 3-4 вересня цього року під час проведення обшуків у Джелялова та ще чотирьох українців, російські спецпризначенці затримали і, за свідченням очевидців, вивезли чоловіка в невідомому напрямку. Все відбулось в районі селища Первомайське Сімферопольського району.

За попередньою інформацією, суб’єктами затримання стали працівники ФСБ, вони працювали за традиційною для цієї структури в Криму схемою. Затриманого утримували з мішком на голові, в наручниках.

За даними ФСБ, чоловіку інкримінують диверсію. Зокрема, йдеться нібито про підрив ділянки газопроводу, поблизу Перевального біля Сімферополя. Так звана диверсія нібито відбулась напередодні Дня незалежності України, 23 серпня 2021 року.

Джелялову загрожує позбавлення волі до 15 років

Зазначимо, ч. 1 статті 281 Кримінального кодексу РФ ("Диверсія"), передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років.

"Відомо, що Наріман Джелялов відкинув висунуті йому російськими окупантам сфабриковані і вигадані підозри в нібито скоєнні ним злочину і відмовився сьогодні брати участь у будь-яких слідчих заходах", — повідомив невдовзі після затримання голова Меджлісу Чубаров.

В Представництві Президента України в Криму Обшуки і затримання Джеляла та інших кримських татар назвали черговим актом політики витіснення корінного кримськотатарського народу і його представницьких органів з Криму.

Читайте також:

  • Окупанти Криму перейшли від погроз до дій проти учасників Кримської платформи.

  • Російські окупанти звинувачують затриманих кримських татар в диверсії.

  • Політолог пояснив, чому Кримська платформа спровокувала істерику Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?