Політолог пояснив, чому Кримська платформа спровокувала істерику Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог пояснив, чому Кримська платформа спровокувала істерику Кремля

Політолог пояснив, чому Кримська платформа спровокувала істерику Кремля
Джерело:  online.ua

Український політолог Володимир Фесенко звертає увагу на те, що Кримська платформа - це найважливіший міжнародний захід, який проходив в Україні за всі 30 років незалежності нашої країни. За словами експерта, це одна із найбільших перемог української дипломатії й глави держави Володимира Зеленського.

Джерело:  Фейсбук Владимира Фесенко

Кримська платформа - це довгостроковий проєкт

На переконання Володимира Фесенка, головний сенс Кримської платформи полягає у довготривалій дипломатичній боротьбі проти російської окупації Криму, і за підтвердження його українського статусу. Однак політолог не спростовує той факт, що наразі у Києва немає політичних (та інших) інструментів, які б дозволили нам швидко і без великих ризиків для країни повернути Крим.

"Міжнародний та історичний досвід свідчить, що проти окупації своїх територій іноді доводиться боротись десятиріччями. Сьогодні на саміті Кримської платформи про це нагадали керівники Балтійських країн. Росія хотіла б, щоб всі якомога скоріше забули про факт російської окупації Криму і де-факто змирилися з цим. Завдання Кримської платформи – постійно нагадувати міжнародній спільноті про цю проблему, і координувати наші зусилля та активність наших міжнародних партнерів в боротьбі проти російської окупації Криму (зокрема і через санкційний режим проти Росії), в реагуванні на політичні та правові наслідки російської окупації Криму, зокрема на порушення прав і свобод українців і кримських татар на окупованих територіях, на перетворення Криму у військову базу, на численні порушення міжнародного права у зв'язку з російською окупацією Криму", - наголосив Володимир Фесенко.

За словами політолога, оскільки саме створення Кримської платформи та її міжнародна підтримка і запланована активність руйнують російську міжнародну стратегію по Криму, це спровокувало таку божевільну істерику Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?