МЗС заявило про руйнування міфу про Україну через "гучне фіаско" Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС заявило про руйнування міфу про Україну через "гучне фіаско" Росії

МЗС заявило про руйнування міфу про Україну через "гучне фіаско" Росії
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ оголосило про кінець поширеного за межами України міфу про нібито втручання офіційного Києва у президентські вибори в Сполучених Штатах. Голова дипломатичного відомства Дмитро Кулеба звернув увагу на визнання американською стороною, що насправді ж спроби втручання здійснював кремлівський агресор, а не українські держслужбовці. Про це повідомляє ONLINE.UA з  посиланням на оголошення міністра у Twitter.

За його словами, відсутність ознак українського втручання визнала розвідка США.

“Кінець міфу про “втручання України у вибори”. Розвідувальне співтовариство США не знайшло жодних ознак причетності українського уряду до підривних заходів проти США. Втручання здійснювала Росія, яка також прагнула зменшити підтримку України з боку США. Чергове гучне фіаско РФ”, - заявив Кулеба.

Нагадаємо, згідно зі звітом американської розвідки, втручалися у вибори безпосередньо іранський та російський режими — йдеться про нещодавнє голосування наприкінці 2020 року. Зокрема, Кремль поширював відверту дезінформацію про кандидата у президенти від Демократичної партії Джо Байдена. Іранська сторона одночасно з цим намагалася грати проти чинного на той момент лідера Дональда Трампа, який ледь не ввів країну у відкриту збройну конфронтацію з Іраном.

Вже у середу, 17 березня, Кремль передбачувано критично відгукнувся на висновки щодо втручання з Вашингтона. Речник президента РФ Дмитро Пєсков стверджує, що Москва не робила спроб втручатися у вибори за кордоном.

“Ми не згодні з висновками цієї доповіді щодо нашої країни ... Росія не втручалася в попередні вибори та не втручалася в згадані в цій доповіді вибори у 2020 році. Росія не має ніякого відношення до якихось кампаніям проти кого б то не було з кандидатів”, - резюмував офіційний представник Володимира Путіна.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нарешті прокоментував редакційну колонку Washington Post про те, що команда американського лідера США Джо Байдена відкладає його телефонні перемовини з главою держави Володимиром Зеленським, очікуючи на активні дії з боку ОП.

Очільник МЗС звернув увагу на те, що не потрібно зводити всі українсько-американські відносини до однієї розмови Зеленського та Байдена. За його словами, останні події підтверджують повноцінний розвиток діалогу між офіційними Вашингтоном та Києвом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?