На Apple, Google, Tesla та Microsoft водночас подали у суд - що відбувається
Категорія
Технології
Дата публікації

На Apple, Google, Tesla та Microsoft водночас подали у суд - що відбувається

На Apple, Google, Tesla та Microsoft водночас подали у суд - що відбувається
Джерело:  online.ua

Правозахисники International Rights Advocates подали позов у суд проти водночас кількох технологічних корпорацій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднений організацією документ та світові медіа.

Звернення стосується Apple, Microsoft, Google, Tesla й Dell. Позивачі - 14 батьків та дітей з Демократичної Республіки Конго. Вони звинуватили компанії у свідомому використанні дитячої праці на видобутку кобальту з метою отримання прибутку.

Конго у сучасному світі - найзначніший поставник цього матеріалу. Близько 60% усього кобальту у світі здобувають саме у цій країні. Його використовують для виробництва акумуляторів.

У кобальтових штольнях працюють багато неповнолітніх. Зафіксовано випадки залучення дітей молодше 10 років. Вони здобувають коштовний матеріал ледь не задарма, отримуючи за день 2-3 долари США. Праця у таких штольнях небезпечна для життя й здоров'я.

На думку правозахисників, керівництва зазначених корпорацій обізнані зі шляхом отримання кобальту. Втім, воно жодним чином не реагує та не виправляє ситуацію.

Позивачі хочуть вибороти допомогу для працівників кобальтових штолень, компенсації та недоотриману заробітну плату.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно представники Apple визначили Крим як російську територію для користувачів з РФ. Офіційний Київ та окремі закордонні уряди обурилися таким рішенням, тож корпорації довелося виправдатися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?