Все по закону: в Apple виправдалися за скандал з "російським" Кримом
Категорія
Україна
Дата публікації

Все по закону: в Apple виправдалися за скандал з "російським" Кримом

Все по закону: в Apple виправдалися за скандал з "російським" Кримом
Джерело:  online.ua

В Apple пообіцяли провести аудит своєї політики щодо "спірних територій". У корпорації запевнили, що нічого не змінювали в картах за межами Росії, а зміни для російських користувачів нібито внесли через новий закон, який набрав чинності в цій країні. Таким чином на виниклий скандал відреагувала прессекретарка корпорації Труді Мюллер, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Мюллер запевнила, що Apple завжди вказувала Крим українським за межами Росії і внесла зміни в приналежність території лише для російських користувачів. За її словами, корпорація змінює позначення на картах тільки на вимогу закону.

"Ми розглядаємо міжнародне право, а також відповідні закони США та інші внутрішні закони, перш ніж приймати рішення про маркування на наших картах і вносимо зміни, якщо цього вимагає закон. Зараз ми проводимо поглиблений аналіз того, як ми обробляємо спірні кордони в наших сервісах, і в результаті можемо внести зміни в майбутньому", - заявила прессекретарка корпорації Apple.

Нагадаємо, раніше на скандал з "російським" Кримом на картах Apple відреагували в Міністерстві фінансів США, якому українська сторона довела до відома про некоректне позначення українського Криму як частини Росії в додатках компанії. Там пообіцяли провести оцінку, після чого дадуть відповідь, чи потрапляють дії компанії під діючий режим санкцій США.

У Росії ж вважають, що Apple внесла свої поправки в географічні назви у відповідністі з Конституцією РФ. Там повідомили, що ще з весни 2019 року обговорювали це питання з компанією, якій погрожували кримінальною відповідальністю за невизнання окупації українського Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий британський журнал The Economist потрапив в гучний скандал через Україну- видання опублікувало відео з картою України, в якому не було Криму, захопленого Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?