На Apple подали в суд через Telegram в AppStore
Категорія
Технології
Дата публікації

На Apple подали в суд через Telegram в AppStore

На Apple подали в суд через Telegram в AppStore
Джерело:  online.ua

Месенджер Telegram став приводом для судового позову проти Apple на території Сполучених Штатів. Приводом стала присутність додатку в AppStore станом на середину січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Apple Insider.

Ініціатором позову стала некомерційна організація Coalition for a Safer Web. Позов зареєстрував Окружний суд штату Північна Кароліна.

Представники організації стверджуються, що Telegram не має знаходитися у магазині додатків гаджетів Apple, а корпорація таким чином порушує власні правила щодо змісту програм.

Месенджер, на думку Coalition for a Safer Web, використали для координації насильницьких акцій та підбурювання до них напередодні інавгурації нового американського президента Джо Байдена.

Нагадаємо, 6 січня Конгрес США зібрався на офіційне затвердження підсумків голосування на виборах президента. Паралельно у центрі Вашингтона поки що чинний президент Дональд Трамп скликав на мітинг своїх прихильників. Цей протест після виступу політика переріс у погром, оскільки учасники рушили на будівлю Капітолія. Після сутичок вони увірвалися всередину, а всіх посадовців і журналістів довелося евакуювати.

Пізніше Байдена все ж таки офіційно визнали переможцем виборів, однак епізод з погромом у Конгресі став історичним. На нього критично відреагували як у США, так і за його кордонами.

Як повідомляв ONLINE.UA, федеральні прокурори Сполучених Штатів виступили з новою оцінкою щодо штурму Капітолію прихильниками Дональда Трампа. Підозрювані планували нібито "захопити й убити" держслужбовців у будівлі Конгресу.

Прокурори звернулися до суду із закликом про арешт Джейкоба Ченслі. Саме він став символом резонансного погрому 6 січня завдяки своєму хутровому та рогатому шолому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?