Захопити й убити: прокурори оновили звинувачення проти погромників Капітолію США
Категорія
Світ
Дата публікації

Захопити й убити: прокурори оновили звинувачення проти погромників Капітолію США

Захопити й убити: прокурори оновили звинувачення проти погромників Капітолію США
Джерело:  online.ua

Федеральні прокурори Сполучених Штатів виступили з новою оцінкою щодо штурму Капітолію прихильниками Дональда Трампа. Підозрювані планували нібито "захопити й убити" держслужбовців у будівлі Конгресу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Прокурори звернулися до суду із закликом про арешт Джейкоба Ченслі. Саме він став символом резонансного погрому 6 січня завдяки своєму хутровому та рогатому шолому.

Під час процесу було оголошено деталь з офіційного розслідування щодо цього фанату теорії змови QAnon. Він нібито залишив на робочому столі віцепрезидента Майка Пенса послання, в якому говориться: "правосуддя наближається, це тільки питання часу".

"Серйозні докази, зокрема власні слова та вчинки Ченслі у Капітолії, підтверджують, що наміром погромників було захопити й убити обраних посадовців з уряду Сполучених Штатів", - говориться у заяві офіційного обвинувачення.

Жодних коментарів від захисту "Q шамана" ще не послідувало.

Нагадаємо, резонансні події 6 січня сколихнули американське суспільство та міжнародну спільноту. Внаслідок зіткнень у Капітолії кілька осіб загинуло, серед них один правоохоронець.

Протестувальники після виступу Дональда Трампа на мітингу рушили до Капітолійського пагорба, щоб зірвати затвердження перемоги Джо Байдена на виборах.

Станом на сьогодні будівля Конгресу охороняється підрозділами національної гвардії. Для організації церемонії інавгурації Байдена залучать до 20 тисяч силовиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, анонімні джерела в Сенаті США повідомили, що розгляд імпічменту чинного очільника Білого дому Дональда Трампа може початися уже 20 січня, в день інавгурації новообраного президента Штатів Джо Байдена. За попередніми даними, обговорення цього питання може відбутися через годину, після того, як почнеться інавгурація нового американського лідера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?