На Банковій розповіли про план Зеленського, Меркель і Макрона по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

На Банковій розповіли про план Зеленського, Меркель і Макрона по Донбасу

На Банковій розповіли про план Зеленського, Меркель і Макрона по Донбасу
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський, канцлерка Німеччини Ангела Меркель і французький лідер Еммануель Макрон на недавніх переговорах в Парижі детально обговорили і погодили мирний план по Донбасу. Україна схвалила документ, розроблений Францією і Німеччиною.

Джерело: заява прессекретарки Зеленського Юлії Мендель на телеканалі "Дом"

Підводячи підсумки візиту Зеленського в Париж, де відбулися його переговори з Макроном і Меркель, Мендель повідомила, що лідери нормандського формату прийшли до одноголосної думки, як рухатися далі. Вони погодилися з тим, що потрібно виконати домовленості, прийняті на нормандському саміті в Парижі в 2019 році. Вони передбачають: припинення вогню, відкриття нових КПВВ і обмін полоненими в форматі "всіх на всіх".

Також на переговорах в Парижі, за словами Мендель, було важливим обговорення кластерів - мирного плану, розробленого Францією і Німеччиною, схваленого Україною. У цьому документі, уточнила прессекретарка Зеленського, розписані кроки по врегулюванню ситуації на Донбасі. На Банковій переконані, що він дозволить досягти практичних і результативних рішень.

"Війна не потрібна нікому - ні Україні, ні Європі, ні світу. А це єдина війна, яка зараз йде в Європі. І президент Володимир Зеленський готовий зробити все для того, щоб її закінчити. Ангела Меркель і Еммануель Макрон підтримують цей крок. Європа хоче закінчення війни ", - підкреслила Мендель.

План Франції і Німеччини по Донбасу - що про нього відомо

Про мирний план Берліна і Парижа по Донбасу стало відомо ще місяць тому, але його публічно ігнорує президент Росії Володимир Путін, якому документ давно передали для ознайомлення. Франція, Німеччина і Україна досі чекають відповіді на свої пропозиції або ж публічної відмови від них, що буде означати, що Росія не хоче миру.

У плані Макрона і Меркель передбачається дуже потужний крок. Мова йде про створення так званих кластерів, які можуть стати основою для дорожньої карти, яка закінчилася б встановленням миру на Донбасі, реінтеграцією окупованих територій і проведенням місцевих виборів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?