На Банковій уточнили, про що Зеленський буде домовлятися в Катарі
Категорія
Політика
Дата публікації

На Банковій уточнили, про що Зеленський буде домовлятися в Катарі

На Банковій уточнили, про що Зеленський буде домовлятися в Катарі
Джерело:  online.ua

4 квітня президент України Володимир Зеленський з дружиною прибув в Катар. В Досі він буде домовлятися з владою арабської держави про продовольчу безпеку, експорт та спільні інвестиції в сектор розвідки видобутку газу в країні. Позаштатний радник глави Офісу президента Тимофій Милованов озвучив офіційну повістку переговорів.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Про що Зеленський буде домовлятися в Катарі

Під час візиту Зеленського в Катар українська сторона має намір обговорити з офіційною Дохою низку економічних, енергетичних та сільськогосподарських проєктів спільного співробітництва. На порядку денному:

  • питання продовольчої безпеки,

  • експорт в Катар і в регіон через Катар продукції сільського господарства,

  • спільні інвестиції в розвідку видобутку газу в Україні,

  • поставки скрапленого газу з Катару,

  • інвестиції і концесійні проекти в інфраструктурі, енергетиці, агро та інших галузях,

  • інвестиції в українські стартапи,

  • участь в приватизації в Україні,

  • питання допомоги з безпекою на Чемпіонаті з футболу в Катарі,

  • ситуація з COVID-19,

  • співробітництво в напрямку кібербезпеки.

"Катар є для України довгостроковим стратегічним партнером, а візит глави Української держави дозволити окреслити основні пріоритети цього партнерства. Спільні з Катаром проекти дозволять збільшити інвестиції в Україну, створити додаткові робочі місця, наростити міжнародну торгівлю і посилити позиції на міжнародних ринках", - прокоментував предостоящіе переговори Милованов.

Що відомо про візит Зеленського в Катар

У арабську країну на переговори президент України прибув зі своєю дружиною Оленою Зеленською. У Досі український глава зустрінеться з еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані та прем'єр-міністром, міністром внутрішніх справ Катару Халідом бін Халіфою Аль Тані.

Перша леді України Олена Зеленська тим часом проведе зустрічі з головою катарського фонду освіти, науки і соціального розвитку Qatar Foundation Мозой бинт Нассер, головою катарської державної інституції Qatar Museums Меяссою бинт Хамад Аль Тані та дружиною еміра Катару Джавагір бинт Хамад бін Сухейм Аль Тані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?