Зеленський в ОАЕ уклав контракти на 3 млрд доларів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський в ОАЕ уклав контракти на 3 млрд доларів

Зеленський в ОАЕ уклав контракти на 3 млрд доларів
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський провів важливі переговори з наслідним принцом Абу-Дабі і заступником Верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммедом ібн Заїдом Аль Нагаяном в Об'єднаних Арабських Еміратах. За підсумками цих переговорах Україна і ОАЕ уклала контракти на 3 млрд доларів. Зеленський оцінив свій перший день офіційного візиту в ОАЕ як успішний і уточнив, що переговори тривають 15 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост президента в Twitter.

"Меморандуми та контракти на $3 млрд. Перший день в ОАЕ був успішним! Продовжуємо!", - повідомив Зеленський.

В Офісі президента уточнили, що були підписані меморандуми про взаєморозуміння між Фондом державного майна України і інвестиційним фондом Mubadala, які спрямовані на поглиблення співпраці в рамках розробки перспективних інвестиційних проєктів і участі еміратської сторони в програмі приватизації державної власності в Україні. Зеленський вважає інвестиції є ключем до економічного зростання України, тому назвав ці меморандуми важливим кроком у відкритті шляху для масштабних інвестицій в Україну із Західної Азії.

Після переговорів Зеленського з керівництвом Еміратів міністерство цифрової трансформації України також підписало меморандум з компанією INTELMAX Management Consulting, який передбачає співробітництво по створенню платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейна Fantom - планується також впровадження блокчейн-технологій в державні процеси і послуги. Також були підписані документи в галузі оборони - мова йде про побудову спільних заводів за межами України. Крім того, підписано меморандум в аграрній сфері, який передбачає створення агрохабу і трейдингової компанії з метою забезпечення продовольчої безпеки. Поряд з цим 18 українських приватних компаній, серед яких "Інтерпайп", Dragon Capital, ДТЕК, Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior, підписали меморандуми з еміратським державним інвестфондом Mubadala.

Як відомо, Зеленський відправився з офіційним візитом в ОАЕ 13 лютого. Крім делегації з міністрів, в поїздці його супроводжує перша леді України Олена Зеленська. Протягом першого дня візиту в ОАЕ дружина президента України зустрілася з представниками Міністерства культури, з якими обговорила перспективи майбутнього розвитку співробітництва - ця зустріч закінчилася укладенням низки угод про поглиблення співпраці в сфері молодіжної політики та культури.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський підписав важливі угоди з наслідним принцом Абу-Дабі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?