Зеленський підписав важливі угоди з наслідним принцом Абу-Дабі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав важливі угоди з наслідним принцом Абу-Дабі

Зеленський підписав важливі угоди з наслідним принцом Абу-Дабі
Джерело:  online.ua

У неділю, 14 лютого, український глава Володимир Зеленський провів важливі переговори з наслідним принцом Абу-Дабі і заступником Верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммедом ібн Заїдом Аль Нагаяном в Об'єднаних Арабських Еміратах, куди разом з дружиною Оленою президент України вирушив напередодні. З першими особами ОАЕ Зеленський обговорили двостороннє співробітництво України з Еміратами в політиці, торгівлі та інвестиціях. Зеленський повідомив керівництву ОАЕ про динаміку реформ в Україні, зокрема, про земельну реформу і законодавчу базу щодо захисту іноземних інвестицій. За підсумками переговорів сторони підписали важливі угоди і прийшли до висновку, що відносини ОАЕ і України виходять на новий якісний рівень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

На Банковій зазначили, що Україна і ОАЕ домовилися в найближчі п'ять років збільшити товарообіг в кілька разів. Зеленський підкреслив, що Україна і надалі залишатиметься надійним постачальником і гарантом продовольчої безпеки не тільки ОАЕ, а й інших країн регіону. Також були розглянуті можливості для інтенсифікації агроінвестіцій в Україні і збільшення таким чином експорту української аграрної продукції в десятки разів. Зеленський з наслідним принцом Абу-Дабі підняв також питання співпраці в сферах енергетики та інфраструктури, військово-технічному співробітництві. Були порушені теми науково-технічного співробітництва, співпраці в галузі штучного інтелекту і спільного дослідження космосу.

За результатами зустрічі було підписано важливі двосторонні документи:

  • Протокол між урядами України та ОАЕ про внесення змін до Угоди між урядом України та урядом ОАЕ про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і капітал.

  • Угода про співробітництво в сфері боротьби зі злочинністю і тероризмом, яка буде мати значний вплив на поліпшення двостороннього партнерства в області безпеки і контртерористичної діяльності, а також регулювати специфічні питання такого партнерства між країнами.

  • Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України та Офісом Державного міністра продовольчої і водної безпеки ОАЕ. Він закликає заохочувати відповідальні іноземні інвестиції в сільське господарство і сприяти розвитку торгівлі агропродовольчої продукцією. Укладення цієї угоди матиме позитивний вплив на співпрацю між Україною і ОАЕ в області продовольчої безпеки і збільшення обсягів двосторонньої торгівлі.

  • Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в сфері розвитку туристичного сектора між Державним агентством розвитку туризму України і Міністерством економіки ОАЕ, має на меті активізувати співпрацю в туристичній галузі і збільшить двосторонній пасажиропотік.

  • Меморандум про взаєморозуміння в сфері землеустрою між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру і Міністерством зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ. Він передбачає обмін досвідом щодо використання та охорони сільськогосподарських земель, збереження, відтворення і підвищення родючості грунтів, впровадження та вдосконалення електронних послуг в сфері землеустрою, моніторингу екологічного стану земель і ґрунтів в результаті впливу зміни клімату та негативних процесів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ОАЕ визнали водійські права України. Відповідну угоду підписав глава МВС України Арсен Аваков з колегою з ОАЕ під час візиту Зеленського в Емірати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?